En ny medlem i familjen

Samtidigt som husan precis kommit hem fran sjukhuset med en liten nyfodd bebis, fick min syster en till liten bebis i julklapp. Låt mig presentera den nya familjemedlemen, Fåret Fred, nej oj jag menade Toy Pudeln Fred! Tycker ganska synd om den har lille stackaren som bara ar onskad av familjen till 50%. Inte vet dem hur man tar hand om djur i det har landet heller, eller ar det bara vi som ar overkansliga i Sverige? Hur som helst ar det svart for mig att se, sa lar val bli jag som tar pa mig ansvaret for den har lille parveln ocksa. Bella har blivit adoptiv mamma igen! Jattegullig ar han, valdigt lugn och extremt sallskapssjuk men langt ifran rumsren. Har lite problem med magen och lag hos veterinaren med drop i formiddags. Hoppas att han kryar pa sig nu!

image204
286381-203286381-202

26 December - 3 år / 5 månader

Igar var det den 26 December 2007 (missade tyvarr att skriva da, hade inte mojligheten). Ett ganska speciellt datum, speciellt i ar! Exakt 3 ar sedan Tsunamin och 5 manader sedan jag kom hit till São Luis! Tank att jag redan vart har i 5 manader, mindre an 6 manader till ska jag stanna! Efter 5 manader har nere ar livet inte alls som jag hade forestallt mig, aven fast jag trott att jag inte forestallt mig nagot speciellt, sa ar det omojligt att inte gora det. Det har ar inte pa nagot satt negativt, det ar bara real life! Var pa Bio igar igen och sag en riktigt vacker karleksfilm, fick verkligen lust att leva mitt liv i sydamerikansk 1800-tals stil, men sa kom jag ut ur biosalongen och insag att jag levde i 2007-talets high tech varld. Det var val inte sadar jattesmickrande! Men som sagt det finns en himla massa olika satt att leva pa, just nu lever jag har. Om 6 manader lever jag i Sverige igen, och vad framtiden har att erbjuda mig har jag annu bara fatt ett svagt smakprov pa. Men det ar ju kontrasterna som ar sjavla tjusningen, tycker i alla fall jag! Det har ska nog bli bra ska ni se! Nagon gang far val aven jag aka romantiska batar pa floder och bo bland citron och avokado trad i Mexicos djungler. Eller var det battre forr? Nej, livet ar alldeles for kort for att bara leva ett liv, och vem har egentligen sagt att man inte kan leva flera?

Sag aven en dokumentarfilm forra veckan som handlade om att tanka positivt, fokusera pa vad man uppskattar och vill med livet och inte lagga tyngd pa det negativa och det man inte vill. Jag tror seriost att den andrade mitt liv for att framtid. Sevard med andra ord - The Secret. Lite overdriven emellanat kanske, men forstar man grundtanken ar det alltid en bit pa vagen. Sen att faktiskt applicera det pa sitt eget liv ar nog en helt annan grej, kommer pa mig sjalv ibland. Handlade helt enkelt om det som jag nastan alltid utgatt fran, tankens skapande kraft. Om det fungerar eller inte ar upp till dig sjalv. Peace

En annorlunda jul

Da var julen slut da, aven fast jag aldrig riktigt markte att den ens kom, sa ar den over nu! Om ett ar sa ar jag hemma igen i kylan, ska bli riktigt mysigt! Mamma, vi far verkligen inte aka utomlands over jul nasta ar! Har hade dem som sagt inga speciella jultraditioner, juldagarna passerade som vilka dagar som helst - forutom att man sa God Jul till varandra och kramades. Pa kvallen den 24e samlades familjerna och vid midnatt at man kalkon, fast manga orkade inte vanta och at tidigare, haha. Det var val det anda jag markte av julen, fanns ju dem som hade julgran, inslagna klappar och lite presentutdelning men det var inget jag fick ta del av. Har knappt atit nagon choklad, lyckades fa med mig lite valnotter hem fran mataffaren som jag bankade sonder och at. Jag som aldrig har vart ett sant speciellt stort fan av valnotter tyckte saklart att det var underbart gott, lite flashbacks och narvaro vid svensk jul! Nog snackat om julen, den ar over! Har kommer lite bilder fran Julafton i alla fall!



Julafton

image195

Jaha, da var Kalle Anka slut dar hemma i morkret skulle jag tippa pa, och har sitter jag. Mitt pa blanka dagen, klockan ar 12 och varken min mamma eller syster ar hemma (undar var dem ar), bara husorna (helt plotsligt ar dem tva) som haller pa med lunchen for fulla muggar. Vaknade for en timme sedan, har stadat undan lite i mina tva rum, duschat och gjort mig iordning. Julkanslan ar pa topp! Tvivlar pa att lunchen kommer bli speciellt annorlunda, lar val inte bli nagra kottbullar, julskinka och dopp i grytan i alla fall. Senare idag ska vi till olika slaktingars hus, men ingen julgran och inga inslagna klappar. Har redan fatt mina julklappar, varfor jag fick dem innan julafton forstar inte jag heller. Sen kopte jag klanning och hogklackade skor har om dagen, vilket far raknas lite som julklappar till mig sjalv. Sen har jag fatt (varldens basta) julklapp fran forsakringsbolaget, en massa pengar i ersattning for misshandeln i samband med ranet. Jag sager ju det, det finns en mening med ALLT. God Jul pa er dar hemma sa ska jag forsoka gora det basta av situationen har borta pa andra sidan ekvatorn och atlanten! Peace

Det är inte Jul

Nej har ar det inte jul for fem ore. Jag ar ledsen att saga det, men det kanns inte sa hemskt! Julen existerar helt enkelt inte for mig i ar. Aven fast dem "firar jul" har sa ligger julkanslan pa noll. Det ar verkligen inte jul! Jul for mig ar hemma med familjen, att kla granen dagen innan julafton, gora julskinka och baka julgodis, dopp i grytan, kyla, inslagna julklappar, kalle anka och sjalvklart en eller tva paradis askar. Har jag eller kommer jag se skymten av nagot av det har? Nej, skulle inte tro det. Aven fast det saklart skulle vara mysigt att fa vara med dar hemma, fa vara med och fira forsta julen i nya lagenheten sa langtar jag inte sonder mig! Livet leker har nere, har lyckats halla mig vid gott mod lange nu! Portugisiskan ar svar men gar battre for varje dag som gar! Det far bli nasta ar for min del helt enkelt, och hur mycket jag kommer uppskatta det da aterstar att se! Men kan saga att jag ser fram emot det redan nu i alla fall! :) God dan fore doppardan pa er! PUSS

286381-194

Antes Só do que Mal Casado

Kom precis hem fran att ha varit och sett "The Heartbreak Kid" pa bio for andra gangen pa lite mer an en vecka! Nar det kostar 3 R$ (10.50 kr) gor det inte sa mycket, speciellt nar det inte finns sa manga andra alternativ och kvallens biobesok var ganska random. Bio ar trots allt en ganska mysig grej, och nar det ar sa billigt kan man ju faktiskt unna sig det ganska ofta! Jag tyckte foresten att filmen var ganska rolig, men helt klart roligare forsta gangen! Aven igar tittade jag pa en film for andra gangen, det  var dock nagra manader sedan jag sett den filmen for forsta gangen. Nej, filmen ar helt sjuk, absurd, absurd, absurd och blir till slut lite overdriven. Men men... Nar hade den premiar i Sverige egentligen? Nagra manader sedan?

image193

Helg hela tiden = Brasilianskt sommarlov

Nu ar helgen slut igen (aven fast det pa satt och vis ar helg hela tiden), sa tankte beratta vad jag haft for mig. I Torsdag blev det som sagt utgang till en nattklubb jag inte lyckats besoka har annu, det vart riktigt lyckat forutom ryggontet som foresten har forsvunnit helt nu tror jag! Pa fredagen pa dagen utrattade jag lite aranden med min syster, kollade pa en jattegullig film och gick pa yoga tillsammans pa eftermiddagen. Ganska besviken maste jag saga att jag vart pa yogan, inte alls som hemma. Eftersom jag kande att min rygg inte riktigt skulle klara av en till utgang gick jag bara ut och at sushi med nagra kompisar pa kvallen och kom hem hyffsat tidigt runt 1.

Nastan hela lordagen spenderades pa en churrasco (brasiliansk barbeque) / poolparty. En kompis korde dit hela sitt DJ set, barstolarna var nersankta i poolen, massa god mat och roligt folk. Vet inte hur manga timmar vi stannade dar, men kul var det. Kom hem ganska sent och gick inte ut igen p.g.a. att min rygg fortfarande inte skulle palla. Pa sondagen foljde jag med till farmors hus for att ata lunch och pa kvallen blev det konsert - som jag sent kommer att glomma.

Gick dit med tre kompisar, men traffade pa hur mycket folk som helst som jag kanner, trots att det var sa stort! Tur eller vad? Traffade pa bade Gabriella och Carly av en slump, trodde jag faktiskt inte att jag skulle gora! I slutet kom en kille fram till mig och fragade: du ar svensk va? Hur kunde han veta det undrade jag, trodde mig aldrig ha sett honom forut. Men det visade sig vara killen som filmat mig utanfor Chez Moi lite mer an en vecka sedan, han kom ihag mig, haha! Han berattade att programmet gick pa tv bade lordagen och sondagen, saklart hade jag missat det? Men da sa han att han skulle lagga upp det pa YouTube!! Hur perfekt ar inte det? Tror namligen inte att jag hade lyckats spela in det, men nu kan alla fa se mig i Brasiliansk TV!! Sa formodligen kommer det upp inom kort, sa hall utkik!! :)

Igar mandag gick jag till stranden och pa kvallen akte vi till Shopping Centret, efter det paborjade jag min uppsats pa portugisiska kring skillnaderna mellan det Brasilianska och Svenska skolsystemet som ska vara klar imorgon. Hoppas att jag hinner klart! Funderar pa att ga ut och ta en prommenad, har vart lite for dalig pa traningsfronten pa sistone. Men vill ju inte ga ensam. Vi far se hur det blir! Puss och kram allihopa

Utbrott

ALLTSA DET HAR JAVLA LANDET, JAG AR SA JAVLA TROTT PA ATT VANTA JUST NU ATT JAG VET INTE VART JAG SKA TA VAGEN FOR TILLFALLET! VAD AR DET SOM AR SA JAVLA SVART? VARFOR AR ALLA SA JAVLA SEGA OCH VARFOR KAN INGEN VARA I TID NAGONSTANS NAGON GANG??????????????? AAAAAHHHH!!!!!!!!


Lever mitt liv på gatan?

"Att rysa och förfasa sig över det hårda nattlivet" ar ingenting jag tycker ni ska halla med om dar hemma. Vem har sagt att det ar hart? Jag maste ju hitta pa saker, eller hur? Jag har inte akt till Brasilien for att sitta inomhus och kolla pa tv och stada mitt rum, det kan jag lika garna gora i Sverige. Hellre gora i Sverige dessutom, for dar finns det mycket mer att gora hemma. Jag har akt hit for att uppleva nagot, ga ut och traffa manniskor, ha kul och se nagot nytt. I den har delen av varlden finns det bara ett nattliv, det ar pa kvallarna och natterna det hander saker - pa dagen sitter alla inne for att emellanat aka till stranden eller nagot poolparty. Men jag blir galen av att sitta inne, det gor mig faktiskt halvt deprimerad emellanat. Dagarna vara rinner forbi och jag missar hela mitt utbytesar i Brasilien. Visst hittar jag pa ganska mycket, men storre delen av tiden spenderas faktiskt i huset - och trots det tycker min mamma att jag gar ut for mycket, jag lever mitt liv pa gatan sager hon.

Ibland blir jag sa trott pa attityden till vissa saker i det har landet. Vad ar det som ar sa fel med att hitta pa saker och att ha roligt. Vad ar problemet med att vilja leva sitt liv istallet for att kolla pa andras liv pa TV eller att vilja traffa sina vanner i verkligheten istallet for att prata med dem pa datorn? Vad ar det for fel med att bara vara i Brasilien ett ar och vilja hinna uppleva saker, traffa folk, ga ut, fa en solbranna. Var kommer den har attityden ifran? Ibland forstar man inte. Darfor ar det bra att kunna prata med folk, for visst har jag redan fatt dem att andra asikt en aning och visst vanjer dem sig val. Men ibland blir man ju galen. Det hor val till antar jag.

15 December 2007

image191
Ramon, Gabriella, Jag och João Vitor på stranden alldeles nedanför Paige´s strandhus.

Trespråkig med en Piña Colada i handen

Ontem foi ótimo! Igar var trevligt, forfestade lite pa en bensinmack (himla glammigt ja) och kom in utan nagra som helst problem som Natalia Logrado. Val dar inne drack jag en extremt god Piña Colada (kor stenhart pa en drink per kvall), fast Piña Colada raknas nastan inte som en drink, det ar ju godis! Dansade hela kvallen anda tills jag fick ont i ryggen och blev fett oparty och satte mig i en vit laderfotolj! Innan jag atervande hem framat morgonen akte vi och kakade cheeseburgare pa "the cheap(sheep) place", haha. Hade ju helt klart slutat battre om inte det forbannade ryggontet kommit tillbaka, och var kommer det fran i over huvud taget? Har hant mycket konstiga saker med min kropp sedan jag kom hit, inte bara klimatet eller? Hur som helst traffade jag lite nytt folk och klarade mig hela kvallen igenom pa portugisiska! Jag ar verkligen fortfarande helt facsinerad over att jag kan prata ett tredje sprak (italienska och franska raknas inte riktigt) nu!

Min mamma som hotat med att vacka mig tidigt for att jag skulle hjalpa till med massa saker nu nar husan ar hoggravid lat mig sova och istallet ringde Carly och vackte mig for att fraga om jag ville aka till stranden, sa far se om det blir nu pa eftermiddagen eller om jag lagger mig och slappar istallet. Ska nog ata en mango i alla fall. Vid 5 ska jag antligen pa mitt efterlangtade och forsta yoga pass pa snart 5 manader! Ikvall vet jag inte om jag kommer kunna ga ut p.g.a. mitt ryggont men vi far se hur det kanns efter yogan! Puss och kram

Bella gjorde det igen, hon skrev en bok

Kom precis pa hur DALIG jag vart pa sistonde med att beratta vad jag har for mig, vad jag gor! Har ju som sagt sommarlov nu sedan den 21 November, herre gud vad tiden gar fort! Det ar emellanat slappare an sommarloven i Sverige eftersom jag inte har hela mitt liv har pa samma satt, utan far kombinera ihop lite olika och folja med strommen! (Nu later det allvarligt som om nagon haller pa att spranga varlden sa kan inte riktigt koncentrera mig. - Okej det var bara fyverkerier, men lat verkligen inte som bara det.) Det blir val lite for slappt emellanat, men det ar inte sa mycket att gora nagonting at va. Man far inte ha for stora krav!

Helgerna overlever jag i alla fall utan problem! :) Finns ju trots allt annorlunda saker att gora har nere till skillnad fran dar hemma, sant som jag annu inte trottnat pa och saklart kommer sakna nar jag aker hem! En vardag med varme, strander, sol och poolpartyn! Som i lordags nar vi var medbjudna pa en fodelsedagsfest. Det var (egentligen) helt perfekt, helt enkelt ett sant dar party som alla drommer om att ga pa! Huset var i OC-stil, buffébord, fri bar, dansgolv och uppklatt folk! Jag och Gabriella kom pa att brasilianarna ar valdigt bra pa att gora fester, det hander 'massa' saker har. Folk engagerar sig pa ett satt som skulle uppfattas som galenskap i det land jag sjalv kommer ifran - men dem ar inte bra pa att festa, gora nagot av festerna! Saklart finns det en del av befolkningen som har den kunskapen ocksa, sen finns ju vi "utbytesstudenter" som bidrar med lite utlandsk galenskap och festanda! Det kan dem behova emellanat! Ju mer jag tanker pa det, desto mer skulle jag vilja bo pa en plats som ar en blandning mellan de har tva landarna! Ar det bara jag som forstar hur perfekt det skulle vara? Antagligen! Ska fortsatta med att leta efter den platsen sen lata mig barn vaxa upp dar!

I fredags flangde jag omkring pa olika shoppinguppdrag hela dagen, var riktigt anstrangande emellanat, speciellt nar man blir uppdragen kl 9 pa morgonen! Pa kvallen var det fodelsedagsmiddag med min syster Bruna fran andra vardfamiljen och efter det Reviver och Chez Moi som vanligt! Det var da jag blev filmad ocksa, dessvarre missade jag att se det sjalv pa TV utan fick bara hora fran en kompis som satt det! Trakigt, trakigt!!! Henne traffade jag foresten pa en "lite mer annordnad" fest som vi akte till efter fodelsedagsfesten pa lordagen eftersom varan kompis spelade dar! Var ganska lite folk trakigt nog men vi dansade och hade kul! Rakade komma hem lite forsent pa 'morgonen', hade lika bra kunnat kolla soluppgangen pa stranden for nar jag oppnade dorren kl 6 pa morgonen och sa Bom Dia (God morgon) till mamma som satt i koket var jag anda redan kord! Men det loste sig!

Sondagen spenderades till slut i alla fall i Paige´s familjs strandhus en bit utanfor 'stan' nar jag lyckats komma ut ur huset som jag forst vart inlast i eftersom det bara finns tre nycklar som redan var ute pa vift! Om det borjar brinna da sa Lasse nar jag ringde och trostade mig lite hos Mamma. Ja da hade jag vart kord an en gang!

Hela mandagen var jag med min vardfamilj! Gjorde lite hushallsarbete for att gora dem glada och nojda (kompensation), gick ut pa prommenad med mamman och pa kvallen akte vi alla tre till shoppingcentret for att sedan ocksa ga pa bio. En film vars amerikanska orginalnamn inte uppenbarats for mig var i vilket fall som helst valdigt underhallande sa jag lamnade salongen med ett leende pa lapparna! Var aven valdigt roligt innan bion nar vi skulle ga in och jag ville ta med mig en milkshake in som jag gjort forut, men min syster sa att dem inte skulle lata mig ta med den in. Da tyckte mamman att jag skulle prata svenska med och vi kom overens om att jag skulle saga 'Jag forstar inte' pa svenska om dem sade nagot. Ganska puckat, men ar man blond sa ar man. Det loste sig dock och jag kom in utan att behova saga nagot pa svenska!

I tisdags, likasa i onsdags var det mulet pa formiddagen sa blev inga strandbesok! Dock akte jag till stranden pa tisdagseftermiddagen trots att det var graa moln pa himmelen for att bada i de enorma vagorna, kan ju meddela att jag hade grova tsunamidrommar natten efter, som jag inte haft pa lange. Befann mig bade i Sverige och Brasilien pa samma gang och innan jag bestammde mig for att springa smog jag omkring pa tidigare havsbottnen som bestod av sanddynor stora som berg. Det var intressant, mest arg blev jag over mina bilder nar varat hus rasade ner i havet efter att de mordiska vagorna tagit det! Var en hemskt lang och innehallsrik drom for att kunna beskriva hela!

Annars har jag paborjat mitt projekt "Lara sig laga brasiliansk mat", kollat pa nagra filmer i molnigheten, haft portugisiska lektion, foljt med till kusins hus for att plocka mango, gatt ut och atit etc etc den har veckan! Mango ar foresten min nya huvudfoda, vet inte hur manga mangofrukter jag atit om dagen den senaste tiden! Dem har en annan sorts liten mangofrukt har som jag aldrig stott pa tidigare, gud sa god den ar! Fast fastnar massa i tanderna! Dessutom sa hittade jag nagot som liknande Coconut Milkshake ganska mycket, gud vad jag har saknat det! Suco de coco - kokosjuice med mjolk! Spannande!

Idag var jag antligen ocksa pa Via Mundo for att planera min och mammas resa nar hon kommer i Januari. Dem haller pa och syr ihop en liten gullig resa for oss tva, blir saker jattebra ska du se mammsen! Ringde aven och grattade henne idag och sjong in ett meddelande pa telefonsvararen!

Snart ska jag borja gora mig iordning for att ga pa en privat fest pa en nattklubb har som jag annu inte varit pa har. En som star pa listan som inte ska ga sa det ar tankt att jag kommer in med hennes namn! Sen vet jag inte vart kvallen tar mig, men det far vi se! Peace

Älskade Mamma

image190
Ja må hon leva, ja må hon leva. Ja må hon leva uti hundrade år! Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år! Eller ja, du får hålla dig vid liv tills jag kommer hem igen i alla fall!



Snart får jag se dig igen sötnos!

Visst är det bra lustigt

Livet ar andra ratt bra lustigt, men det ar val som det ska. Det blir oftast inte som man tankt sig, darfor ar det battre att inte tanka sig saker som man vill. Eller kanske inte tanka alls, eller lagomt mycket. Det ar ett ganska svart projekt, men jag jobbar pa det och visst blir det battre. Bara leva har och nu, lite imorgon, lite igar. Man far hitta en bra balans helt enkelt, annars kan det bli ganska jobbigt emellanat. Ibland undrar man om det nagonsin kommer bli ens tur, eller om man kommer fa sta i ko hela livet. Jag tror ju saklart pa det forsta, men ibland kan man inte ra for att man tvivlar lite. Det ar bara en del av det lustiga liv vi blivit tilldelade, det liv vi fick helt ovantat och helt utan att bestamma sjalva, men som vi anda kampar sa mycket for att halla vid liv. Men ibland undrar man ju, alldeles for mycket. Vad ar meningen med hela grejen, jag vet nog det, men ibland kan man inte lata bli att stalla sig den fragan i alla fall och besvara den om och om igen. Och forhoppningsvis hamnar man ratt till slut, trots svackorna pa vagen. Det ar bara att fortsatta att sta i kö, och aven fast man aldrig kommer fram, ta vara pa tiden medan man vantar. Inte tappa bort sin nummerlapp, halla den hart och aningen tillknogglad. Men visst ar det bra lustigt anda.

image188

Så är man med i brasiliansk TV också

Har sitter man iordninggjord och fardig halv 11 (egentligen borde man val lart sig for lange sen, men den har gangen var det faktiskt annorlunda), sa far man ett telefonsamtal om att dem sitter fast i bilko. BILKÖ??? Haha, va? I det har landet, forestallde mig en regning E4a i stockholm en november eftermiddag! Men sa var saklart inte fallet, bilolycka, och sa fall pusselbitarna pa plats! Ikvall ar det feeeeest, om det nu kan sla igar med nekat intrade (loste sig saklart) och tvangsfilmad av ett konstigt tv-team som borjade skrika "SUECA, SUECA" och filmade mig fran topp till ta nagra ganger och fragade mig om jag hade pojkvan. Sa ar man med i brasiliansk tv ocksa, guinnes record snart eller? Jo, tror trots allt att ikvall kommer sla det anda! Varfor vet jag inte annu, bara vibbar.. Haha! Puss och kram alla mina medmanniskor

En glad kisse idag

OBS! Varning for flummigt inlagg!

"Äntligen har du också insett ditt rätta jag. Du är en Kisse, vi är alla kissar, en trött kisse idag/M"

Mamma, haller du pa och flippar ur dar hemma for att du saknar mig sa mycket eller? ;)

"Du är en Kisse, vi är alla kissar, en glad kisse idag/B"


Sorte de hoje

Pa http://www.orkut.com/ , ja vad ska man saga, Brasiliens playahead eller facebook, stod det idag: A felicidade está no horizonte da sua vida, vilket jag verkligen tycker att det ar dags for! Ar lattare att oversatta till engelska: Happiness is on the horizon of your life eller pa svenska nagot i stil med: Nagot bra ar pa vag att handa i ditt liv. Jag sitter har och vantar, men jag tror att jag vet vad det handlar om! ;) Peace


Krabba till lunch

Idag at vi krabba till lunch hemma, brukar man oftast gora pa stranden annars. Dem ser valdigt obehagliga ut tycker aven(speciellt) jag, men underbart goda! Hade inte ens vagat prova innan jag kom hit, men forsta gangen blev jag värvad direkt och snart ar jag allt en professionell krabbatare! Nu ska jag ut och ta en prommenad innan solen gar ner helt! Peace
image185

Vad hände på vägen?

Nar jag kom till Brasilien var jag snygg. Jag var smal, brun, hade fin hy och langt blont har. Vad hande pa vagen? Okej, jag ar inte tjock (aven fast jag blivit kallad det) - men de extra kilorna verkar ha lagt sig allihopa under hakan. Okej, jag borjar bli brun pa riktigt nu, formodligen antligen mycket brunare an vad jag var. Eller biter Sverige solen kanske battre pa min vita roda hy? For det ar precis sa jag ser ut i jamforelse med brasilianarna. Okej, haret kommer att vaxa ut, men jag som seriost sparat i flera ar och var tog de blonda topparna vagen? Okej, fet hy skyddar mer fran solen, men vad hande med mitt läkkött? VAD HANDE PA VAGEN? SERIOST?

Okej, jag var glad kisse alldeles nyss och ska fortsatta vara det nu ocksa. Var bara tvungen att klaga lite, saknar mitt gamla jag - fast bara utseendemassigt. Jag var i och for sig ratt gullig pa den tiden ocksa, ibland vill jag tillbaka. Ibland anda till Sommaren 2006. Fick helt plotsligt kanslan av att jag tyckte om mitt gamla jag battre, men jag tror inte riktigt att det stammer. Erkanner ja, ibland ar jag lite for utseendefixerad. Men nu ska jag ga och lagga mig och sova lite mer an 3 timmar som jag sov inatt, sen ska jag vakna upp imorgon och fortsatta vara glad kisse. Peace
image184

1:a advent

Ja idag ar det 1:a advent, jag ar ledsen men det ar helt omojligt for mig att forsta. Jag kanske har forlorat min inlevningsformaga? Aven fast dem borjade med julpyntandet har redan i November, sa finns det inget som heter jul, vinter eller december for mig. Var i och for sig lange sedan jag forstod vilken del av aret jag befinner mig pa, eftersom det inte finns nagra variationer har blev jag lika chockad varje gang jag upptackte att det var oktober, november, december. Men idag, 1: advent? Jag finner inga ord. Har bakat min och mammas "jultraditions" chili chockladtryffel nu i alla fall, det ar sadana stunder som far en att tanka tillbaka, att vilja sta hemma i koket och rulla dem till bollar tillsammans med mamma. Fast an pa ett tag kommer jag inte hem i alla fall, idag kanns det bara bra att veta att jag ska stanna 6 manader till. Har varit pa ett ganska konstigt humor hela dagen, svavade runt i olika varldar medan jag flangde runt med mamma till olika slaktingars hus. Allting var bara sa ljuvt pa ett helt annat satt idag och nej, jag var inte hog. Kan iof bero pa en annan sak kanske. Vidare reflektion om allt jag upptackt och filosoferat ihop de narmaste dagarna kommer en annan dag. Nu borjar jag bli lite trott och har ont i munnen for det har liksom fastnat nagot under tandkottet.

Helgen var jattebra i alla fall. I fredags foljde jag forst med min syster och pappan pa en kusins fodelsedagsfest. Det var seriost den mest advancerade festen jag nagonsin varit pa for en 2aring. I mina ogon ar det val ganska sjukt att anordna en san stor fest for en 2aring, men alla ar ju olika. Det ar verkligen nagonting jag i och for sig alltid varit medveten om, men ibland gar ju saker och ting upp for en - det finns sa sjukt mycket manniskor och sa sjukt mycket satt att leva pa, ingenting ar sig likt nagonstans. I alla fall, efter fodelsedags festen blev jag skjutsad till gamla stan - Reviver. Det ar verkligen mysigt dar, och vilken helt annan varld det ar pa natterna. Hade en jattetrevlig kvall pa en nattklubb med massa kompisar, och trots att jag inte kom i sang foren halv 4, gick jag upp vid halv 8 och begav mig till Via Mundo.

Det var jag, Carly och nagra brasilianare som aker till Kanada i Januari. Vi akte minibuss till nagot konstigt stalle, jag har helt arligt ingen aning om vad det var for stalle - och vad vi gjorde dar. Jag och Carly forstod narmast ingenting av den guidade turen i konstiga hus och djungler, utan var mest slaphappy (overtrotta) och tog massa kort. Pa slutet fick vi se lite exotiska djur i alla fall. Bland annat tva lite storre leopardfarjade katter. Dem bodde separerade i en bur pa hogst 2 kvm var. Var omojligt att fa kontakt med dem, dem bara totalignorerade allt runt omkring. Blicken var helt tom, verkade som om dem slutat leva for lange sen - fast deras kroppar fotfarande fungerade. Det var sorgligt.

Kontrasterna i mitt liv har ar anda ganska intressanta. Igar kvall festade jag hela natten pa en av stans exklusivaste nattklubbar med "innerstads eliten" och hela dagen idag akte jag omkring bland de enklaste hus med mangotrad i tradgarden i fororterna kring São Luis. Jag tycker om kontrasterna, som jag tidigare namnde finns det sa sjukt mycket satt att leva pa - att bara leva pa ett satt ar omojligt, i alla fall for mig. Det ar kontrasterna, att standigt kliva in i olika varldar som ar sjalva tjusningen emellanat. Och det kanns sa skont, jag dommer ingen - jag vet att som det ar just nu racker inte "det ljuva livet" till for alla, och egentligen, vill verkligen alla leva sa? Det ar i alla fall en sak jag uppskattar med det har aret, jag har i alla fall sett en annan varld, en annan del av livet.

Peace, Love and Understanding ;)

RSS 2.0