Bilolycka

Jag och min syster akte ju hem forst av alla eftersom vi blev hamtade av mamman som hade vagarna forbi, ganska snart efter det hade tydligen de andra bestamt sig for att ga ocksa. Pratade precis med Gabriella pa msn och de hade tydligen vart med om en bilolycka! Ingen blev direkt skadad eller sa, men i alla fall! Man vet aldrig nar det hander, SAKERHETSBALTE sager jag bara! Hade dem det, svar nej? Jag far vara hur besvarlig som helst men ska jag sitta i baksatet far dem fan grava fram sakerhetsbaltet at mig! Dem flesta bilarna har har ju inte det i det har landet! Jag ar i och for sig inte forvanad, ingenting forvanar mig langre. Naturkatastrofer, ran och bilolyckor! Det kan handa vem som helst, var som helst, nar som helst! Shit san här var jag inte forut, men har val blivit luttrad - som min kara mor sa fint uttryckte det! Nej nu ska jag sova, Beijo!

4 Månader

Hej allihopa(ja nagra stycken ar ni alla fall som laser)! Kom precis hem fran att ha varit ivag och forst atit (druckit limejuice) pa Bondiboka (snabbmatsrestaurang) for att sedan spela biljard pa Veneto (nagot konstigt spel/matstalle) med Carly, Brandon (amerikaner), Brook (kanadensare), Gabriella och min nya vardsyster, Ramon hangde ocksa pa lite senare saklart, haha! Det var myyysigt, jag och Carly ska bli riktigt bra pa de har sma biljardborden (ja dem ar konstiga), men idag var vi inte pa samma lag. Det var en ganska bra taktik jag korde pa, Carly ringde och fragade om jag ville folja med, sa jag bjod med min syster som valdigt garna ville ga och som fixade snacket med mamman. Via Mundo var aven har och snackade med oss idag ocksa - dom dok upp helt plotsligt och motet blev over en timme. Blev ett bra mote, fast lite konstigt emellanat, som det mesta med Via Mundo. Fick reda pa att det kommer en till kanadensare och tva(tre?) tyskar i januari. Vi far hoppas pa dem!

Idag var det exakt 4 manader sedan jag anlande hit till São Luis. Det ar ju knappt vad tiden gar fort! Bara 6 manader kvar, ibland kan jag knappt vanta pa att bli mott pa Arlanda i ett gronskande Stockholm och ibland vill jag att tiden ska ga sa lansamt som mojligt. Just nu kan jag inte bestamma mig, men orkar inte tanka sa mycket pa hur det kommer bli med allt. Jag ska verkligen ga in for det har "leva for stunden", det ar den basta overlevads strategin. Okej jag kan tanka pa framtiden sasom storre planer - universitet etc. men de kommande 6 - 8 manaderna vill jag helst inte tanka sa mycket pa. Racker med imorgon och emellanat fram tills mamma kommer i januari. Annars ere tá bom! Haha!

Annars agnade jag storre delen av dagen idag till att ladda upp bilden pa http://fargknappaBr.pixbox.se/ , sa nu finns bilder fran den lilla resan med Via Mundo till Caxias i November,
image181
fran Lägenhet 2 dar jag bodde med familj nr 2 (hann tyvarr aldrig ta nagra bra bilder eftersom min kamera var stendod sista dagen sa det blev en del med mobilen) och
image182
fran min skola Colégio Educator, annorlunda eller hur? Kommer sakna min klass och deras vilda lekar. Titta sjalva!
image183

Step

Ah, maste bara saga att man blir sa lycklig av att trana! Eller atminstone pa bra humor! Och step ar sa roligt, synd att jag bara kan gora det en gang i veckan. Vill gora det mer! Nu blir det promenad pa stranden i alla fall bade torsdag och fredag eftersom jag inte har nagon skola pa morgonen langre! Nej nu ska jag aterga till att oversatta receptet pa min och mammas chili chokladtryffel sa att jag kan gora det har, eller gora ett forsok i alla fall! Ravarorna ar ju inte riktigt identiska om man sager sa... Beijo


En vecka och sommarlov

Idag fick jag sommarlov och har bott har i en vecka nu. Precis som med det andra bytet blev nagot battre och nagot samre, atmindstonde har jag storre mojligheter nu till att gora nagot bra av det "samre". Jag trivs jattebra, den har familjen har till skillnad fran de andra verkligen gatt in for att jag ar deras dotter och min blonderade 36-ariga mamma ar helt rolig. Har pratat enbart portugisiska med dem i en vecka nu, jag kan mer an vad jag trodde. Det gar riktigt bra, serei fluente em breve!!

1. Andra dagen gick jag, mamman och dottern ut for en prommenad runt lagunen. Har fostatt att det ar 5,3 km runt hela, tar ca. en timme att ga! Mamman var pa bushumor och skulle springa ifran dottern hela tiden som inte riktigt var i form for att ga for tillfallet. Till slut sa dottern att hon skulle satta sig pa plats ifall vi sprang da borjar mamman springa, haha.. Nar vi gar over "en liten bro" sitter den en man dar och mamman borjar skamta med honom om att hennes dotter ocksa vill sitta ner och att hon kan val sitta har med honom. Det var kul i alla fall.

2. Jag har tvattat en del av mina klader for hand trots att det finns tva tvattmaskiner? Mamman skrattar at mig nar jag star dar och plaskar och inte riktigt vet hur man ska gora. Hur har du gjort tidigare da undrar hon? Ja i Sverige har vi tvattmaskiner! Forstar fortfarande inte hur man far ut all tval och tvattmedel ur kladerna nar man bara plaskar lite sadar, vill inte att min hud ska fa konstiga utslag av allt brasilianskt tvattmedel.

3. De 4 sista dagarna blev jag skjutsad till och fran skolan, den idiotiska skoltransporten overgav mig och jag slapp ta bussen pa 40 minuter hem. Antligen nagon som bryr sig om mig, ja eller alltsa, dem har verkligen gatt in for att jag ar deras dotter. Vilket har sina for och nackdelar forstas!

4. Vi ser dem varje dag, de finns overallt - de sma husen som endast bestar av tegel utan fasad. Nu har jag antligen varit inne i ett sant, blev pa nagot satt ganska mycket verkligare. Var mysigt och valdigt enkelt, och det slog mig saklart - det ar verkligen manniskor som lever sahar. Forsta steget var att komma till brasilien och se sant med egna ogon som man knappt sett pa film forut, men genom att stiga in genom dorren fick man ett ytterligare slag i ansiktet. Blev ganska sentimental och ganska ledsen av att sitta och tanka dar inne. Varlden racker inte till alla, overbefolkning och egoism.

5. Har blivit bjuden till Rio av mammans forsta karlek som var i stan over langhelgen. Roligare kille far man leta efter, omojligt att beskriva. Gick ut tillsammans med dem till en restaurang, ytterligare nagra kompisar hakade pa - bl.a. en arkitekt och en med silikonbrost (haha). Sa dar satt jag med ett gang medelalders brasilianare och at grillat kott (och drack ol). Det var ganska roligt. Efterat foljde arkitekten med oss hem for att ge mamman lite tips, det var intressant att se honom rita. Sa bra ska jag ocksa bli!

6. Jag har gatt till kyrkan for andra gangen under min vistelse har, den har gangen till en stor katolsk kyrka - som atmindstone sag ut som en kyrka och var ganska vacker. Okej visst, jag kan acceptera att folk pa riktigt tror pa sant dar men kan samtidigt inte lata bli att se allting valdigt bokstavligt. Ju langre jag var dar och ju mer jag satt och tankte desto sjukare tycker jag att religion ar. Det har uttalandet betyder inte att jag inte tror att det finns nagon mening med livet och att det blir svart nar man dor, utan att ordet jesus och deus(gud) sags for manga ganger av ett gang tanter och farbroder i stora vita lakan ar ganska konstigt.

7. I lordags var det nagot kallat 80´s party, men jag skulle nog hellre ha dopt om det till rock party. Har aldrig satt sana manniskor har forut, visste faktiskt inte att dem existerade. Kollar man pa befolkningen i stort ar alla "normala". Har verkat som om det bara finns en typ, var har alla de har manniskorna hallit hus? Man ser dem inte pa gatorna.

8. Nar jag kom hem i sondags hade en av hundarna atit upp min chanelle bh, maste ju saga att jag var ganska upprord nar jag sag massakern. Nagot som har slappt lite sahar efterat, men saknar den ju saklart. R.I.P.

9. I mandags kvall far jag ett samtal klockan 10 pa kvallen fran en av amerikanerna - Lily, hon och nagra andra ar pa en snabbmatsresturang i narheten for att saga hejda till henne som aker tillbaka till USA morgonen efter. Det hade jag helt glomt bort. Huset ar igenbommat och min mamma ligger och sover. Jag tog mig till sist ut i alla fall for att saga hejda till min kara van. Resten av familjemedlemmarna var val inte sadar jatteglada, men jag var tvungen att saga hejda.

10. Maste bara beratta om en rolig - for mig i alla fall - sak som hande. For det forsta har en av hundarna - den som skaller 24/7(och at upp min bh) nagot konstigt namn, typ "sansan" och vet inte riktigt varfor, men jag tycker bara att det ar komiskt, i alla fall nar min mamma sager det hela tiden. Husan - Isabel, som ar gravid har en bild pa sig sjalv i bara bh och den stora magen som bakgrund pa mobilen. Hon visar mamman som visar mig och innan hon ger tillbaka den sager hon nagot i stil med, visa den dar for "sansan" sa far vi se vad han gor med telefonen. Jag kunde inte sluta garva, bilden, att min mamma sager sa och hundens namn blev bara for mycket.

Nu har jag skrivit en bok igen, hur gick det med manga och korta inlagg? Det kanske helt enkelt inte ar min grej, men nu hade jag ju inte skrivit pa en vecka heller. Ska forsoka uppdatera oftare nu nar jag har SOMMARLOV!!!! Kan inte forsta att det ar nastan december och 30 grader varmt och sommarlov!! Helt ofattbart, men har ar jag och ska passa pa att njuta av varmen sa lange jag har den. Beror val iof pa hur langt den globala uppvarmningen har kommit nar jag kommer hem igen! Snart kommer bilder fran min brasilianska skola - och galna klass som jag sa hejda till idag - blev valdigt sentimental i bilen med tanke pa att det formodligen var sista gangen jag sag skolan. Men inte sista gangen jag sag mina klasskamrater!!

Puss och kram


Nystart på tillvaron

Om tio minuter aker jag ivag mot mitt nya liv, dar jag bestamt mig for - att allt kommer att bli bra. Nagon gang maste det vara min tur, jag har lart mig mycket av de har tva "misstagen", men nu ar det dax att ga vidare och leva livet - annu mer an jag kunnat gora hittils. Det var pa gransen att jag kunde fa igen resvaskorna, hur ska jag nagonsin komma hem harifran? Det blir ett senare problem. Nu ser jag bara fram emot mina nagra fa dagar kvar i skolan, och sedan sommarlov i mitt nya liv! Till viss del det samma, fast med nya energier och mojligheter! Jag var lite nervos for ett tag sedan, marker knappt av det langre. Det ar bara att le och prata forhoppningsvis forstaelig portugisiska sa blir det inga problem! Nu ar det i alla fall dax for den att ga framat ocksa, om en manad vet jag att jag kommer prata riktigt bra! Harligt, harligt! Nu ser jag fram emot manga água de coco och harliga strandbesok! Boa noite

image179

Familjebyte

Var precis nere och brakade med skoltransporten, vilka javla typer alltsa. Brasiliens wannabe byrakrati i ett notskal sager jag bara, otrevligare och mindre sympatisk manniska far man leta efter. Jag gav mig inte helt i alla fall, vilket kanns bra, men men. I samma veva fick jag ocksa reda pa att jag ska flytta imorgon, blev saklart lite paff over att det kom sa plotsligt och precis efter att jag brakat med tva hjarndoda idioter i over en timme. Sa jag gick till Bob´s och tog en milkshake, det behovde jag. Fragade varfor det var sa brattom med forflyttningen och om jag hade nagon garderob, och Yes det hade dem minsann kopt nu. Ibland hander saker innan man behover be om dem. Nu ar det bara att hoppas pa tredje gangen gillt, aven fast jag blev ganska sur dar nar allt kom sa plotsligt.

Skams nastan for att saga att jag ska byta familj en gang till. Jag som egentligen ar valdigt latt att komma overens med ar ganska forvanad faktiskt varfor det just hander mig. Varfor ska jag vara forsokskanin. Jag och alla runt omkring mig kan i alla fall konstatera att det inte ar mitt fel, jag har bara haft otur. Forsta familjen bodde extremt langt ut och andra flyttar fran stan. Vad ska jag gora? Svar: Ska nog borja packa mina resvaskor, ta bilder pa lagenheten och senare blir det traff vid Lagunen med alla utbytisarna. Inget gym ikvall for en sista kvall med familjen! Hoppas jag hinner packa klart! Nya familjen pratar inte speciellt mycket engelska, kommer nog vara riktigt bra pa portugisiska i Januari nar sotaste mamma kommer.

Kan mitt liv ordna upp sig imorgon, snalla? Peace

Datasalen i skolan

Sitter i datasalen i skolan, har ingen som helst aning om vad vi gor, vilket jag i och for sig inte haft pa hela terminen i stort satt, sa det ar bara att kora. Kanns inte sadar jatteviktigt att ha koll pa det heller eftersom ingen forvantar mig att gora nagot. Sa egentligen har jag val nastan haft semester i 4 manader redan nar jag nu snart far sommarlov, fast det ska anda bli en befrielse att slippa ga upp klockan kvart over 6 pa morgonen. Nu borjar folk lista ut har att det har ar min blogg sa ar nog dax for mig att sluta! Ha det bra sotnosar, snart slutar jag for dagen! Tio i ett varje dag! Puss och kram

6 skoldagar kvar till Sommarlov

Nu ar det bara 6 skoldagar kvar for min del! Kan ni tanka er, bara 6 dagar till sen har jag sommarlov!! Tankte ga dit de sex sista dagarna for lite omvaxlingsskull och samla pa min e-mailadresser och mobilnummer! Kommer ju inte ga kvar pa Educator nasta termin, formodligen! Vaknade inatt av att regnet smattrar mot fonstret och att det sporegnar, var mysigt och laskigt pa samma gang eftersom jag precis dromt en mardrom! Regnade aven mer under dagen, regnperioden ska ju inte komma foren i Januari?

Sov siesta langre an planerat pa eftermiddagen sa kommer nog vara i full gang ett bra tag till! Ska alldeles strax ta en dusch efter ett svettigt "jump" pass pa gymmet. Snart ar det sommarlov, snart ar det sommarlov - kan nastan inte forsta det!

Helgen var rolig! I fredags gick vi till en bar vid lagunen, satt dar och pratade och drack en jattesur citron juice (fast det tycker jag ju om) innan vi akte och at! Hande inte sa mycket den kvallen, chillade pa lite olika stallen och fick battre kontakt med en av amerikanskorna. Nastan ingen som tycker om henne, men jag tycker hon ar ganska sot, haha. Hon bor i Malibu i Los Angeles. Pa lordagen hade jag precis lagt mig i soffan for att kolla pa OC nar mobilen ringer, fest tva kvarter bort! Gor iordning mig och gat dit! Jattestor fin villa med pool och bar utomhus, kan jag fa flytta hit, snalla? Da skulle jag nog bli brun for de hade solstolar (ganska ovanligt fenomen har). Senare pa kvallen akte vi till Veneto, spelade lite biljard innan jag och amerikanskorna aker vidare till Auguri och ater Pizza. Blir sedan upplockade av killarna igen och aker vidare till en fodelsedagsfest, for ytterligare ett stopp pa stranden for att spela annu mer biljard. Kom hem vid 04.30. Pa sondagen hangde jag vid Ramons pool hela dagen och pa kvallen blev det bio!

Pa torsdag ar vi lediga och nasta vecka gar jag bara till onsdag for de 5 sista dagarna ar fullspackade av prov och da behover jag inte ga! Fragan ar bara vad jag ska gora nar alla andra fortfarande gar i skolan, det loser sig. Far forsoka komma ivag till stranden sa mycket som mojligt.

Juste, klippte mig ocksa i helgen! Dels for att det var slitet och dels for att det var gront? Jag som har sparat ut mitt har i flera ar har nu ganska kort har igen, men kan nog lara mig att leva med det. Eller det ar mitt enda val. Det ar inte gront langre i alla fall, larde mig nagot nytt! Det ar bara fargat har som blir gront av poolvatten, sa ska lata bli att farga mitt har nagot mer sa kan jag bada hur mycket jag vill. Var ju mina toppar som blev grona, det var bara dar som jag fortfarande hade kvar farg! Nog pratat om har.

Nu ska jag nog skriva brev och kolla pa OC. Peace


Livet i stort

Sitter har och svettas, nej elementen ar inte for hogt uppskruvade - luftkonditioneringen ar inte pa. Ska alldeles strax ga ut, inte sa bra att jag sitter har och svettas da tanker ni, men sa farligt ar det faktiskt inte. Det kallas bara ekvatorn och klockan 9 pa kvallen. Helt normalt, men jag kanske borde ta och satta pa luftkonditioneringen i alla fall. Ganska intressant anda trots allt, i Sverige anvander vi massvis med energi for uppvarmning, har anvands sakert nastan mer for nerkylning. Tror det kommer sluta med att jag hamnar nagonstans pa jorden dar man behover varken eller, ska bara agna en del tid till att leta efter det stallet forst.

Har vart en handelserik dag, precis som alltid for oss utbytesstudenter har i Brasilien som egentligen inte behover gora ett skit, utan koncentrera oss pa vara inre kriser som vi alla gar igenom. Nejda, sa farligt ar det inte. Hoppas jag gatt igenom mina storsta kriser redan, men man vet ju aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Har planerat ytterligare lite pa min och mammas (rund)resa nar hon kommer i Januari och fick rapporten om motet. Det hade tydligen gatt bra, vilket var kul att hora. Vad som var mindre kul att hora, eller jag menar se, var nar min systers pojkvan kommer inspringandes i lagenheten utan forvarning. Han bor i sodra brasilien, vilket betyder att hade jag befunnit mig i Sverige, hade min systers pojkvan fran norra afrika kommit inspringandes utan att hon sagt nagot till mig. Allt ar relativt.

For ovrigt vantas utgang och jag ska ha riktigt kul ikvall! Har pa mig mitt gula linne med bla rander pa sidan, go Sverige! Lite smygreklam bara. Nalkas samma gamla umgange, eller vadda gamla, knappt 3 och en halv manader gamla! Men det ska bli mys, har saknat dem lite faktiskt!

For ovrigt kanske jag ska borja ta franska lektioner nasta termin, for lite omvaxlings skull. Later ju lite krangligt att blanda med portugisiskan kanske, men jag tror snarare att det kommer hjalpa mig att inte blanda ihop dem. Och eftersom franska anda redan star pa tur nagon gang i livet bland spanska och italienska ocksa, sa varfor inte fortsatta redan nu! Ser fram emot nasta termings fullspeckade schema, eller vadda, jag ar ju utbytesstudent? Sa mycket kan det val anda inte bli. Ha ett fortsatt riktigt trevligt liv allihopa efter att ni last det har, det fortjanar ni. Mvh Isabella Terinne


image178
Jericoacoara - here we come?

Cumbuco i Januari

Sitter här efter en lång och hård dag, eller inte. Latmask som jag är gick jag inte till skolan, det får jag på riktigt sluta med om jag ens vill ha en chans till att kunna byta skola. Å andra sidan kommer det bli annorlunda nästa termin då jag faktiskt kommer plugga på riktigt. Ska även gå en universitetskurs, kanske i arkitektur? I alla fall, direkt när jag vaknade imorse började jag titta på O.C, med endast paus för lunch sysslade jag med detta ända tills jag pratade med mamma på skype, hon piggade upp mig riktigt rejält. Eller jag tog hjälp av henne för att pigga upp mig själv. Imorgon ska hon på möte med ägaren av Via Mundo som är i Stockholm för tillfället, ska bli riktigt kul att höra hur det gick. Hon har en del att säga om man säger så, aaah, kan knappt vänta!! Vi pratade också om våran resa i Januari när hon kommer hit för att besöka mig, kommer bli två mysiga veckor med mammsen. Sen tillbaka till vardagen i Brasilien, fast först karnival! Efter samtalet pallrade jag mig iväg til gymmet för ett spinningpass, blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång. Första gången var nästan inte ens jobbig, nu orkar jag långt ifrån göra alla delar. Spinning kanske inte är min grej, man får ju ont i rumpan.

När jag kom hem igen åt jag min första halva avokado på mer än 3 månader. Vilket i princip var som en hel hemma, med tanke på storleken. Det är konstigt vad en grönsak (här kallas det för frukt) kan smaka så olika. Jag som hade förväntat mig ett paradis för avokado, frukt och grönsksälskare blev ju lite besviken. Smakar i stort sätt ingenting. Vilket betyder att jag verkligen kommer uppskatta att komma hem igen!! =)

Hinner inte med några fler OC avsnitt idag, måste sova för att orka mig upp imorgon bitti. Även då jag måste ta mig igenom säsongen för att kunna gå vidare med mitt liv. Tvångstanke. Puss och kram!!!

image177
Cumbuco - here we come?

En teknisk Bella

Har ju vart lite deppad på sistone för att Prison Break har börjat där hemma igen och jag inte kan vara på plats och avnjuta min älsklingsserie. Här vet man ju aldrig när det börjar och om det är dubbat till portugisiska eller inte. Men då kom jag på den briljanta idéen att jag kan ju faktiskt ladda ner några avsnitt, eller ett i veckan åtminstone. Det går ju inte sådär jättesnabbt, men det går framåt. När först avsnittet äntligen är klart syns det ingen bild, utan hörs bara ljud? Vad nu då undrade jag och kände igen problemet. En codec som saknas för att kunna spela upp bilden, vem lyckas nadda ner den codec som behövs så att jag nu kan titta på mina älskade Prison Break avsnitt? Jo, Bella såklart. Kände mig ganska snitsig, teknisk och kunnig där måste jag påstå så var bara tvungen att berätta det!

Nu ska jag kolla på O.C., måste ju passa på att se klart andra säsongen medan jag fortfarande bor kvar här! För övrigt har det vart fullt upp idag, så var skönt att komma hem, ta en dusch och nu lägga sig framför datorn och O.C. med hörlurarna inpluggade. Gick efter en minisemester till i alla fall till skolan imorse, folk hade ju börjat fråga om jag slutat, hehe. Hade glömt bort hur mycket jag älskar att åka skoltransporten, jag och den halft efterblivna chaffuören och alla de små barnen i baksätet i den tredörrade lilla vita bilen. Bara titta ut på livet som levs utanför, vilket är ganska fascinerande emellanåt. Speciellt när det går en gris över gatan eller det blir som ett rött moln av jord efter bilen sista biten innan vi kommer ut på stora vägen som går förbi min skola. Efter skolan portugisiska lektion på Via Mundo och direkt efter det Step på gymmet. Har en del att berätta om, får se om jag lyckas klämma ur mig det imorgon.

Beijos

Vardagen

Sitter i överslafen på våningssängen och myser med min bärbara dator. Vad hade jag seriöst gjort utan den här på andra sidan atlanten och ekvatorn? Okej, tanken är väl att man ska vara ute i solen och göra massa saker hela tiden under sitt utbytesår, men så är inte fallet. Precis som i Sverige händer det inte så mycket emellanåt, vidare till sanningen - vardagen här är faktiskt ganska tråkig här emellanåt. Måndag till fredag handlar om skola och arbete, ganska sysslolöst för oss som varken behöver plugga eller arbeta med andra ord. Men det blir ju vad man gör det till, och emellanåt försöker jag mitt bästa, andra dagar orkar jag inte så mycket annat än att bara slappa. Vardagarna består med andra ord av att gå till skolan, för mig 4 dagar i veckan, gå till gymmet, plugga portugisiska, titta på tv och filmer, sitta vid datorn, sola emellanåt, åka till stranden och äta ute då och då. Det låter ju inte så jätte händelselöst tycker ni, men allt det här händer oftast inte under samma vecka. Egentligen ska jag väl inte klaga, sommarlovet närmar sig och snart kommer regnperioden. Livet rullar på här nere och det sista jag vill just nu är hem till kylan i Stockholm. Även fast jag ser fram emot att anlända till ett grönskande Stockholm till sommaren. Vem möter mig på arlanda?

En lång helg

Kom precis hem, har inte varit hemma sedan torsdag morgon. Resa till Caxias med Via Mundo - tva tyskar och en amerikan. Caxias ar en liten stad i sodra delen av delstaten Maranhão, gick pa halloweenfest, solade och badade i poolen och blev intervjuade pa lektioner pa den lokala engelska skolan. Jag och Carly (amerikanen) bodde i ett jattestort fint hus hemma hos henne som agde engelska skolan, tyskarna bodde nagon annan stans. Var en mysig liten resa, cirka 6 timmar med buss. Som tur var fanns det air condition. Var varmare an har i São Luis, men inte ens i narheten av sa varmt som det var i Teresina. Har numera gront har efter att ha badat i poolen alldeles for mycket, sant man far ta.

Eftersom min familj var bortrest sov jag hemma hos Carly lordagen da vi kom hem fran Caxias. Hennes lagenhet och hennes familj ar klockrena. Gick ut pa kvallen, sov till klockan 12 dagen darpa och at lunch pa Auguri (restaurant) med hennes "foraldrar". Fick sedan se en del av São Luis jag inte sett annu, havet ater upp landet och en del av husen som star dar nu kommer "ramla ner i havet" om 10 - 15 ar, laskigt. Dem ar iaf jattegulliga, intresserade av Europa och Sverige och pratar portugisiska sa att man forstar. Fick gratisbiljetter till en teaterforestallning pa kvallen, trots att vi visste att vi inte skulle forsta sadar jattemycket bestamde vi oss for att folja med pa "Os Monólogas da Vagina". Teatern lag i Gamla Stan, kandes precis som Vasa Teatern hemma i Stockholm, forutom att det inte var snostorm nar jag kom ut - och det var pa portugisiaks saklart. Har aldrig hort ordet vagina sa manga ganger i hela mitt liv som jag horde under de har tva timmarna. Ar lite chockad faktiskt, hade vart extremt for att vara Sverige - forestall er da i Brasilien. Svart att forklara eftersom jag forstod mer eller mindre 10% kanske av allt som sades, men var en komisk/realistisk pjas om kvinnors sexualitet, tror jag, haha. Handlade om allt som har med vaginor att gora, trodde inte sant existerade i det har landet. Skulle vilja se den igen nar jag kan portugisiska, om ett bra tag vill saga.

Efter pjasen gick vi pa restaurang, de andra at men jag och Carly delade pa en tallrik med sma "Pastel de carne" (nagon sorts brasiliansk friterad pirog) och drack "suco de acerola" (acerola juice). Fick sjuts hem till min vardfarmor - Antonios mamma dar jag skulle spendera nastkommande natt och aven hela dagen idag. Kollade pa Bad Boys 2 och sov sedan 12 timmar i strack. Eftersom jag blivit "utlast" utan skoluniform och nummret till skoltransporten kunde jag inte ga till skolan. At lunch med farmor, faster och kusin. Kollade sedan pa TV i stort satt hela dagen, forutom nar jag somnade igen pa eftermiddagen och blev vackt precis innan Carlos skulle komma och hamta mig, for "lanchar". Lanche betyder snacks, lanchar ar "att mellanmala". Finns verb for bade att "ata lunch" och "ata mellanmal/fika" i portugisiskan, ganska praktiskt och bra. "Almoçar e lanchar", frukost ar "Café da manhã", manhã betyder morgon.

Imorgon blir det skola igen i alla fall, har som vanligt inte vart dar pa ett bra tag nu - 5 dagar vill saga. Fast den har gangen var det faktiskt inte mitt fel. Har vart en skon och lang helg hemmifran, nar Carlos kom for att hamta mig ville jag nastan inte aka hem. Har kant mig mer valkommen och hemma - hemma hos Carly, farmor, i Caxias an har. Ska nog lagga mig och kolla pa OC nu, puss och godnatt allihopa!

Marafolia

Hittade nagra bilder fran Marafolia, sa att ´vissa av er´ kan fa en liten storre inblick i vad det ar for nagot! En bild sager mer an tusen ord, men man maste fortfarande ha vart dar for att forsta vad det verkligen ar!

image175
image176

RSS 2.0