Filmmys i regnet

Sen jag kom hem fran skolan har jag gjort absolut ingenting, eller det var inte riktigt sant. Jag har atit lunch, kollat pa en film som jag inte vet namnet pa (jo, kolla bild nedan) och lite mindre an halva Kill Bill vol. 2. Maste vara extra kanslig eller nagot idag for vet inte hur manga ganger jag grat, t.o.m. till slutet av Kill Bill som jag inte vet om jag gjort forut, aven fast jag sett det manga ganger. Den forsta filmen handlade i alla fall om en drogmissbrukare som lamnade sin baby bland soporna, som hittades och blev adopterad av en vit familj (babyn var mork). Hon blev sedan ren och fick reda pa att hennes son levde och vann honom tillbaka i ratten efter manga om och men. Den lilla pojken blev saklart jatteledsen nar han skiljdes fran dem som vart hans familj i 5 ar, likasa familjen. Den biologiska mamman blev sedan tvungen att vanda sig till den andra familjen eftersom det inte funkade. Nej sorglig historia det dar, var svart att ta ett stallningstagande, forsokte leva mig in i situationen. Forsokte aven forestalla mig slutet pa Kill Bill vol. 2, hur man skulle gora eller handla i den situationen. Men jag kommer aldrig bli yrkesmordare sa jag behover nog inget svar pa det, men kanslig sista scen i alla fall sa jag fallde en tar.

Vad jag vill saga med det har ar, jo att jag uppskattar mina minst 20 filmkanaler, och minst 100 andra. Finns alltid nagon bra serie eller film att kolla, och vad ar inte mer perfekt nar man inte har nagot battre for sig eller bara ar allmant trott? Nar det bara regnar och regnar, jag som aldrig annars brukar kolla pa tv kanske kommer borja med det nu? I alla fall lite, ibland. Nagon film da och da, det ar mysigt. Plus tror det ar valdigt bra for min portugisiska att folja med i texterna, man lar sig himla mycket. Nu ska jag gora lite nytta, hej hej!

 

Hemma igen

Nu ar jag hemma igen, efter en veckas solsemester i en annan del av Brasilien (har regnar det ju nastan bara). Blev en kort skoldag idag, tredje lektionen var bara prov och sen fick man ga. Kunde nastan ingenting eftersom jag inte pluggat nagot, blev sjuk precis innan resan och kom aldrig ivag till skolan sa det blev inget av. Men det gick nog ganska bra anda, inte for att det spelar nagon roll men i alla fall. Nu har jag packat upp och stadat lite, usch fy det ar sa fuktigt att en del moglar, upp med allt ur resvaskan pa en gang och tvatta. Var nastan pavag hem en gang for att jag tyckte det var sa ackligt, problemet kom med regnperioden. Det kanns faktiskt kul att vara tillbaka i São Luis, tankte ga ut och kopa lite grejer som jag behover. Far se om jag far med mig Gabriella, som foresten fyllde 18 i lordags och har blivit stor flicka nu :) Grattis! Hors senare, puss kram.

På Flygplatsen i Natal

Gud vad lange sedan jag satt vid en dator, har nastan glomt bort hur man gor. Nejda, det ar nog ingen fara, det sitter i ryggmargen. Sitter pa Natals flygplats nu, pavag hem till São Luis igen. Snart ar min tid slut, tankte bara lamna ett litet avtryck for att meddela att jag ar vid liv fortfarande. Forsta gangen jag sitter vid en dator pa en flygplats, det ar ganska spannande och ett valdigt bra satt pa att fa tiden att ga. Mitt plan gar om 45 minuter, ska via Recife (lite langre soder ut) och sedan darifran till São Luis. Battre an resan hit i alla fall som jag far beratta mer om nar jag kommer hem igen (vi far hoppas pa att datorn kommit hem da) for det ar en lang histora som inte kan goras kort. Men jag alskar att resa i alla fall, ska borja planera rundresan i Juli nu ocksa. En sak vet jag i alla fall, och det ar att jag maste vara i São Paulo 30 Juni. Resten star oppet!! Nej puss pa er, skriver mer nar jag kommer hem!

Vilken frukost

image232Nej fy fan vilken frukost, kan inte nagon bara ge mig? Borjar faktiskt bli LITE trott pa de brasilianska frukostarna nu, men jag ar ganska uppfinningrik sa jag overlever. Men jag vill ha manga sana har frukostar pa sangen nar jag kommer hem, okej mamma? Saknar vara hotell-frukost-bufféer lite ocksa. Frukosten ar/var dagens hojdpunkt, enligt mig det viktigaste malet pa dagen. Jag klarar mig helt enkelt inte utan frukost. For att inte tala om mina mozarella och avokado fullkornsmackor och smoothies gjorda pa YOUGHURT, riktig yoghurt. Det finns inte ens fil har. Nej men jag far val helt enkelt fortsatta ata couscous och tapioca ett tag till, ibland ar jag ju sa rolig att jag kanske gor havregrynsgrot, steker ett agg, skummar mig en latte eller ater en banan ocksa. PUSS

Det är inte mänskligt

Jag fortsatter val att skriva har da, aven fast det inte ar sa manga som laser. Jag gor det ju faktiskt mest for mig sjalv, fast jag tycker fortfarande att manskligheten gar miste om nagot. :P Idag ar det onsdag i alla fall, veckorna gar pa nagot himla hoger eller vanster alltid sa himla snabbt, snart ar det ju helg igen. Dock kommer den vara over lika fort den, men snart far jag i alla fall en veckas lov och solsemester och ta en dag i taget var det ju, sa jag ska inte klaga! Dock gar helgerna alldeles for snabbt nu nar de tva senaste fredagarna har gatt bort p.g.a. prov och knappa hematider, men nar jag kommer hem fran Natal tanker jag nog inte tolerera det langre. Dem far bli hur upprorda dem vill men det stod faktiskt ingenstans "det finns en risk for att du kommer ha prov halv 8 pa lordagar", det ar ju inte manskligt!

Okej, forlat for att jag tjatar om den forbannade portugisiskan, men kanner verkligen att mitt ordforrad har battrats pa rejalt de senaste dagarna! Nu ar det bara vissa verbformer som jag behover fa lite storre inblick i (och liiite storre ordforad kanske) sen ar jag faktiskt nojd med min portugisiska. Herre gud, jag menar sa himla jatteflytande behover jag faktiskt inte vara. Har insett det nu efter 7 manader! :P Men det har vart jattekul att lara sig ett nytt sprak, och jag vill bara mer an nagonsin lara mig fler sprak! Konstiga passioner man kan ha, ja men visst. Jag jobbar pa det! Fast trakigt nog borjar jag nog borja kanna mig ganska klar med det har landet redan nu, om jag tanker efter. Det anda jag kanner att jag har kvar att gora ar - sola lite till, festa lite till, bada lite mer och resa runt innan jag aker hem. Resa runt ska jag verkligen gora, hittar jag ingen som vill eller kan aka med mig sa aker jag fan sjalv! Jag skulle klara mig. Om nagon dar hemma har lust att komma ner och resa runt med mig sa ar ni varmt valkommna, jag skoter snacket och planeringen, ni dricker drinkarna och ligger pa stranden (det sistnamnda vill jag dock vara med pa). Puss och kram

Vid gott mod och en dag i taget

Ska alldeles strax sova, men tankte bara uppdatera er lite forst. Narmare 90% av tiden i skolan agnade jag at att nysa, borjade till slut skratta at mig sjalv, jag var val inte den anda. Forutom att nysa trottade jag nog ut min hjarna lite for mycket av att plugga filosofi och sociologi pa portugisiska for strax efter den ovanligtvis trakiga lunchen (kott, ris och bonor, ENBART, och en banan till afterratt) somnade jag i tvsoffan for att en halvtimme senare flytta mig till sangen. Tillslut, halvt dod, bestamde jag mig i alla fall for att det har gar inte langre sa gick ner till koket och gjorde extra strakt kaffe som blev lite for beskt, om det fick mig att vakna trivlar jag dock pa. Blev som vanligt en liten trip forbi Via Mundo efter ett otydligt mail, att det aldrig tar slut. Har vart har i 7 manader snart, vad ar det som ar sa svart? Jag haller mig vid gott mod i alla fall, tar vara pa den tiden som ar kvar och tar en dag i taget. Det ar ju redan mars, snart ar det hemresedax. Blandade kanslor, ibland kanns det roligt - ibland trakigt, men det kommer forhoppningsvis kannas helt ratt nar det val ar dags, jag kommer nog kanna mig klar med Brasilien for tillfallet. Ska se till sa att det blir sa i alla fall. Portugisiskan gar verkligen framat i alla fall, det ar ju kul! Fragan ar ju bara varfor kan ska prata de har idioternas sprak? Bra fraga! Svar pa allting kommer ju inte pa direkten! Puss och godnatt

Kontrasterna behovs!

Det var inte Så många som stötte på mig

Har sitter man och snorar i sakert minst 30 graders varme, av nagon anledning kanns det alltid som varmast pa kvallarna. Undrar om det stammer eller om det ar mig det ar fel pa. Helt fran ingenstans gick jag och blev tappt i hela nasan, hade i och for sig lite halsont nagra dagar forra veckan, men det brot liksom aldrig ut. Dock trodde jag att jag var kord efter i lordags, en hel natts dansande och skrikande (p.g.a. ljudnivan), men aterhamtade mig pa sondagen men sa helt plotsligt bryter det ut idag igen. Ar i och for sig en valdigt mild forkylning, mitt imunforsvar har val blivit battre igen! I lordags i alla fall foljde jag med en kille i min klass till en gaybar, jag har lange misstankt att han ar gay och fick det antligen bekraftat nar han presenterade mig for sin pojkvan. Blev ganska lattad, man vill ju inte ha nagra obehagliga overraskningar. Jag har val aldrig riktigt insett det kanske, men bogar ar nog min grej. Skont ocksa att det inte var SA MANGA som stotte pa mig under nattens gang, pa en gaybar borde man fa vara ifred tycker man ju.

I sondags bar det av till stranden, dock sa regnade det hela dagen. At massa grillat kott och pratade med massa nytt folk istallet, lite besviken var man val for att man inte fick battra pa brannan. Sondagar ar liksom de dagarna da det maste finnas sol, det ar liksom inget snack om saken - men det sprack igar. Skola idag igen och mer eller mindre hela eftermiddagen agnades at att plugga sociologi och filosofi pa portugisiska. Ja man kan ju undra varfor i helvete jag pluggar nar jag inte behover, men halla, det ar inte som om att jag ALLTID har sa mycket battre for mig, dessutom gor jag det enbart for att battra pa portugisiskan. Har namligen ett brinnande begar for att lara mig det har spraket sa pass flytande som mojligt, dock ar det val omojligt sa lange jag inte bosatter mig har. Men sa lange jag inte bosatter mig har behover jag val inte det heller, dock skadar det inte att lara sig det LITE battre. Nej nu ska jag hoppa in i duschen, sen far vi se om jag gar till skolan imorgon eller inte. Har bara en lektion (som jag behover koncentrera mig pa) och kanske borde passa pa att vila ut. Vi far se!

Om mindre an tva veckor bar det av till Natal och Ponta Negra i alla fall, ska bli sa himla skont med lite semester mitt i alltihopa (semestern). Kara Mormor och Moster som kommer pa besok fran Sverige. Jag hoppas verkligen att det finns mer sol dar an har for tillfallet, for har kommer jag!

p.s. Igar (idag) var det besoksrekord har i bloggen, nu hoppas jag pa att det fortsatter uppat. d.s.

image228
Fran hotellets takterass!

Okejdå...

...ni far val en oversattning da, aven fast det inte alls gar att saga lika bra pa svenska. Vamos embora, pro um bar! Beber, cair, levantar! kommer fran en lat som spelas 24/7 sedan karnivalen, det ar bara att sjunga med; Lat oss ga till en bar, dricka (supa), ramla (decka), resa sig igen (vakna)! Ar svart att oversatta, men det ar vad det betyder i alla fall! Kanske kan forsoka hitta laten pa youtube eller nagot, den ar ganska rolig! Dock funkar inte ljudet pa min dator, sa sjalv kan jag inte lyssna pa den versionen jag lagger upp. Party! Kan dock tanka mig att det ar SVART att uppskatta brasiliansk musik om man varken kan spraket eller vart har speciellt lange, men i alla fall. Puss och godnatt

p.s. det ar ganska trakigt egentligen att jag inte har fler lasare, manskligheten gar verkligen miste om nagonting. :P men hur sprider man sin blogg egentligen? Jag ar nog ganska lat nar det kommer till det... Nagra forslag? d.s.

image227

Vamos embora, pro um bar! Beber, cair, levantar!

image226image226

Bilder från Barreirinhas & Caburé

Bilder fran Barreirinhas och Caburé finns nu uppe pa http://fargknappaBr.pixbox.se/ under Mamma i Brasilien - Del 1. Finns alltsa fler bilder dar an de jag publicerat pa bloggen i Pa Aventyr inlaggen! Mer ar pavag, bl.a. fran São Luis och Jericoacoara! Jag holl vad jag lovade! :)

På äventyr Del 2

Nar vackarklockan ringde kl 7 pa morgonen var jag pigg, gick snabbt att andra min dygnsrytm. Att vanda pa dygnet kan man verkligen saga att jag gjorde pa den har resan, gick upp tidigt pa morgonen och deckade av trotthet tidigt pa kvallen. (Egentligen tycker jag ju om kanslan av att ga upp tidigt och ha hela dagen framfor sig, jag ar till viss del som sagt en morgonmanniska, men far aldrig riktigt till det.) Vi at en enkel frukost pa den lilla Pousadan vid flodkanten innan vi 20 over 8 blev upplockade med bat precis nedanfor, snacka om lyx!
image224
Sen bar det ivag pa floden, till oknen igen som lag precis bredvid, till en liten fiskarby dar det fanns en fyr med underbar utsikt (om man tog sig upp for alla trapporna vill saga, jag var nog den enda som inte blev anfadd :P) och till slut till Caburé - mammas favoritstalle, dar floden moter havet - bara en ode sandstrand med nagra hus och en restaurang som skiljde dem at. Solade och badade pa stranden och at sedan jattegod lunch med fisk och rakor, hangde i flodkanten innan det var dags att aka tillbaka till Barreirinhas igen.
image225
Fick snabbt byta om och packa, sen kom dem och hamtade upp oss for att aka vidare. Det var har skamtet borjade! Lastbilen som korde oss pa en guppig sandvag till Paulio Neves, hade bara traplankor dar bak att sitta pa, tur nog var vi forst pa, sa vi fick klamma ihop oss i framsatet tillsammans med chaufforen. Dock hade vi slarvat lite med komunikationen, eller inte kollat up det tillrackligt - for har blev vi dumpade, i en liten by dit det inte ens gar nagra asfalterade vagar. Letade desperat efter nagon att aka med till Tutóia, men vi var fast!

Gick till byns "basta restaurang" dar vi fick en mikrovarmd tallrik med "Carne de sol(matratt fran Maranhão)" som vi delade pa. Vad skulle vi gora nu da? Pa gatan, vilken verkade vara den enda i staden, var det fullt liv och fest - anda langt in pa natten. Resten av kvallen angnade vi at att dricka ol och prata om livet, fick lite massage ocksa innan vi tappert forsokte somna i ovasendet pa den enda och enkla lilla Pousadan. Vid klockan 3 borjar en tupp gola, halvsovandes utbrister jag "Den dar tuppen maste ju vara dum i huvudet" - helt overtygad om att normala tuppar bara golar (hur sager man egentligen?) kl 7 pa morgonen. Vi har alla ogonblick har i livet da vi inser verkligheten, dock var jag val si sadar 15 ar forsenad?

Vi hade haft en trevlig start pa dagen i alla fall! Fortsattning foljer!

RSS 2.0