Fester, stränder och pooler hit och dit

Idag tog poolen slut på mig, det var nästan så att jag blev orolig för att mitt hår skulle bli grönt igen, men det tror jag inte att det blev (får kolla när det torkat). Runt ett åkte vi först till (för ovanlighetens skull) en killes 15års fest, inte för att jag kände honom för det, var där med V. Det första som händer är att jag frågar henne lite diskret vems fest det är och hon pekar och skriker högt HANS, tack så mycket, verkligen. Var en ganska rolig "mitt på dagen fest" (för ovanlighetens skull) med en storvuxen mörkhyad transa och magdansös, spelade biljard och träffade på en kille från min klass på Educator som precis kommit in på läkarlinjen och var jätteglad för det. När all mat och tårta var slut åkte vi hem till farmor och hängde vid poolen där med några barndomskompisar till V ända tills nu. Kom nyss hem för att duscha och äta.

Igår var också ganska roligt, träffade bl.a. en kul typ som också var född den 29 Augusti 1990 och pratade med massa annat nytt folk. Ikväll blir det nog också fest, men den är ganska långt bort så problemet med vem vi ska åka med är fortfarande inte riktigt löst, men sånt brukar ordna sig. Vill träffa P, men L är i Brasília. Har en känsla av att jag ändå inte borde klaga på att det händer för lite, men ibland gör det faktiskt det. Det är ju först när det händer något som det verkligen händer något, svårt att förklara. Var även på stranden igår eftermiddag med min kära vän T, som erbjöd mig precis i början att bo med henne. Nej jag ska inte klaga, det är bara att göra det bästa av situationen. Nu ska jag fortsätta göra iordning mig, hörs snart och ses om en stund. Puss

image259

Kolla vad jag hittade! Såhär såg det ut i bussen påväg till Aliminiumfabriken. Gardinerna drogs för, alla var helt galen och biologifröken rasande! Klass 21, känd som den "värsta" tvåan, och där går jag!


Google Earth

Hittade lite fina bilder på Google Earth! På den första ser man nääästan det höghus jag bor i nu, det ligger precis utanfor bild på höger sida. Tänkte väl egentligen ta lite egna såna här bilder, men jag är så nojig med att ta med mig min kamera ut faktiskt, tyvärr! Den andra bilden är tagen i närheten av mitt 3:e hus, men i mitten lite till höger ser man toppen på andra höghuset jag bodde i. Bakom massa små vita hus sticker den vita toppen med gult upp. Jag har bott i ganska många hus ja, alltid trevligt med så mycket erfarenheter som helst. Eller?

image257
image258

Aluminium Fabrik och svenska filmer

Jaha da var det onsdag igen da, for en vecka sedan lag jag nerbaddad i soffan med feber, tittade pa Gossip Girl och fick ovantade samtal. Idag var jag pa en av varldens storsta aluminium fabriker med skolan, det var faktiskt ganska intressant och jag forstod det mesta av den guidade turen. Idag har jag aven kollat pa en sorglig brasiliansk film, forstod aven den utan problem. Ja, jag tycker verkligen om att vara tresprakig, nar jag aker hem harifran om tva manader maste jag val anda vara sjukt bra pa det har spraket. Idag verkar det dessvarre inte handa sa mycket, Sao Luis vilar stilla. Ska hora runt lite mer, annars tittar jag val pa en till film med V som foresten verkar ha tagit over min feber. Hittade Jalla Jalla pa videobutiken igar, var ett tag sedan jag sag den. Blir det ett bra intryck av Sverige tror ni? Battre an Tillsammans och Ett Hal I Mitt Hjarta iaf som jag hittat pa en annan videobutik, Mitt Liv Som Hund har jag ocksa sett nagonstans. Vi far se vad dem tycker! Hors snart igen, Puss!

Fin helg med fina människor

Kom precis hem fran att ha varit ute och akt inlines vid lagunen. Det var ju nagra ar sedan man var pa banan (ja jag amatorakte lite nar jag var typ 10?) men jag klarade mig ner och upp och runt, och ramlade inte en enda gang. Traningsverk i vristerna imorgon sager jag bara. Forutom det har jag vart i skolan och sovit middag idag, nu ar det dags for duscha, ata, tv-tittande och att lasa lite kanske, umgas med alla sotnosar har hemma.

Helgen blev jattebra och handelserik. I fredags blev det som sagt en universitetsfest med tjejerna, dansade massor, blev dyblot av sporegn med min P och kom inte hem foren vid 5, gick alltsa inte upp vid 7 for att gora nagot meningslost prov. Helt underbar kvall med andra ord som slutade lite rorigt, men sant ar livet antar jag. Pa lordagen blev det stranden med koksnotter och ostron och pa kvallen hade bror spelning sa vi var alla dar for att stodja, han med en liten runda forbi lagunen ocksa. Igar sondag blev det krabba till lunch pa stranden innan vi la oss i sanden och myste tills sporegnet kom. Senare kom L och P och hamtade upp mig och vi akte till sjukhuset for att sedan plocka upp deras nyblivna van fran Brasilia och atervanda till stranden. Jag hade inga pengar sa den nyblivna vannen fran Brasilia bjod mig sedan pa middag pa ett relativt nyoppnat Subway, riktigt gott i alla fall! Pa grund av regn kunde vi inte aka till ett stalle dar dem har samba varje sondag sa vi satte oss pa ett kafe/bar vid lagunen och sedan avslutades kvallen pa Veneto med biljard och lekar, haha! Lyckad helg avklarad, pa onsdag ar det dags for utgang igen eftersom det ar helgdag pa torsdag da det visserligen blir utgang igen pa kvallen. Ser fram emot party onsdag till sondag med dem basta!

Antligen leker livet pa riktigt, vad som spelar roll ar verkligen manniskorna man har omkring sig. Ingenting annat gor en lycklig pa riktigt, aven fast det kanske kan hjalpa till pa traven. Nej nu ar det dags for en dusch, hors senare i veckan! Puss

FREEEDAAAG!!!!

Idag mina kara vanner ar det fredag, som jag vantat hela veckan. Mer an vanligt faktiskt. Febern ar borta och jag ar bara lite tappt i nasan, men bara nar jag ligger ner och alltsa inte nar jag sitter eller star upp sa tankte halla mig sittandes eller staendes ikvall! Verkar som om resten av Brasilien ocksa ar forkylt men det ar fest i alla fall! Forsokte sova en stund pa eftermiddagen eftersom jag har prov och maste ga upp tidigt imorgon, fast borjar faktiskt overvaga att gora andra chansen pa mandag istallet. Det ar inte alltid sa latt att sova nar nagon spelar elgitarr 4 meter och 2 dorrar bort, men man far gora sitt basta? Vill saga, gora nagot annat. Min bror har spelning imorgon och det ar ju hans hem sa det ar val bara att bita ihop, men vad jag ville strypa honom trots att han ar sa snygg, haha! Fast han har flickvan sa ni kan vara lugna, hon far strypa honom istallet! :P V har vart borta hela eftermiddagen men jag holl mig hemma for att vila upp mig, ar ju trots allt fortfarande lite sjuk. Men det kan inte stoppa mig langre! Ikvall ar det fest, bara jag som kanner pa mig att det kommer bli en bra helg? Har har ni en bild ocksa tagen fran vart sovrum, tyckte det var sa fint med solen som lyste upp husen i kontrast till dem morka molnen!
image256

2 månader och 8 dagar :) / :(

Nu tycker jag att ni ar alldeles for daliga pa att kommentera, det ar faktiskt kul att fa en liten kommentar da och da men na det kan ni inte unna mig. :( Okej sa farligt ar det inte men jag ar lite ynklig idag, ar nastan frisk men har vart sjuk sedan i tisdags. Jag som ville ga ut igar och fira P's fodelsedag, ibland undrar man faktiskt om det verkligen finns en mening med allt? Har blivit omhandertagen av mamma, husa och alla syskonen i alla fall. Nu ska jag bli bra tills pa lordag i alla fall, helst tills imorgon. Helgen vantar, forhoppningar, forhoppningar! Det kommer bli bast, i "varsta" fall V***** D******!! Orkar inte vara sa specifik, ar lite hemlighetsfull av mig ocksa. Har en del galna idéer, for man vet ju aldrig. Men jag kommer hem den 24 juli i alla fall! Biljett bokad och klar. Puss och kram

Ar jag fortfarande svensk?

Har seriost borjat tvivla pa det, ar det ens mojligt? Joda visst ar jag svensk, men jag har nog blivit ganska brasilianiserad. Finns formodligen inget sant ord men ni forstar nog. Tank bara pa allt det som jag tyckte sa annorlunda om i borjan, men som jag tycker ar helt normalt nu. Klader till exempel, det ska bli hemskt intressant att komma hem! Fast nu vill jag inte hem langre!! Den kanslan ar ganska ny, men jag far val passa pa att njuta av den - battre an att vilja aka hem i alla fall, som jag faktiskt ska nu om lite mer an 2 manader. Det blir nog en smula motvilligt, och det ar val anda precis sa det ska va? Okej lite trakigt kanske att allt ordnade upp sig efter 9 manader, men battre sent an aldrig antar jag.

Helgen var i alla fall den basta pa lange!! I fredags gick jag ut med nagra kompisar och satt pa en av barerna vid lagunen, lyckades fa ganska mycket i vadret trots att vi var 6 personer som satt och pratade. Ett samtal brukar namligen vara ganska svart for mig med fler an 2, men det gar framat antar jag... Nu syftar jag pa spraket alltsa. Lordagen var idyllisk forutom att den borjade med 2 prov klockan halv 8 pa morgonen. Efter det akte jag hem och sov innan det blev lunch pa en restaurang med hela familjen plus brors flickvan och hennes mamma. Efter det blev det fest, ja festerna borjar ratt tidigt har emellanat. Dem blir dock vildare och vildare ju senare det blir. :P Vid 7 kanske var det ratt mycket folk, manga av dem med "showtroja" eftersom dem skulle vidare pa konsert, eller show som det kallas har.

Jag hade egentligen inte tankt ga eftersom jag var pa show med samma band i December - men fick ett plotsligt behov av att ga nar jag sag alla trojor - tacka gud for det.  V ville inte ga och ringde runt lite men det sag ratt morkt ut for min del eftersom jag var sa sent ute. Men sa plotsligt, utan forvarning, presenterade V mig for nagra av sina komisar som skulle ga och fragade om jag fick ga med dem (haha va stopp har, jag blev ganska overraskad sjalv). Ville ju egentligen inte ga med nagon jag inte kanner sa bra och bara sett i nagra sammanhang, men bestammde mig for att ga i alla fall. Dar far vi tacka gud igen, eller mitt undermedvetna som formodligen visste att jag skulle ha den basta kvallen i mitt liv! Det klickade direkt med dem och vi hade hur roligt som helst tillsammans. Det finns verkligen en mening med allt, jag ar sa glad att jag gick eftersom jag traffade dem - och det hade jag val inte gjort annars.

I varge liten del av valden finns manniskor som passar en, men det behover ju inte betyda att man stoter pa dem for det? Nu ser jag verkligen fram emot mina 2 sista manader. Utbytesar handlar anda valdigt mycket om tur, var man hamnar och med vilka. Spelar ingen roll hur trevlig och oppen och bra man ar om man traffar fel manniskor. Men nu det har tillsammans med att allt ordnat sig med familjen finns det inte mycket, men en del, som lockar mig att lamna varmen, stranderna och dem livade festerna for att aka hem. Men som jag sa, det gor jag, en smula motvilligt!

Helt seriöst

Sitter här och kollat på Friends, det är så sjukt kul!! Usch, får nästan lite ångest när jag tänker på alla tv serier jag har att ta igen när jag kommer hem igen, men det fixar sig! Idag har ja fått stora skavsår av mina flip-flops, förstår inte vad som hände. Blev lite för lång promenad till Tropical kanske. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, men jag vill ut i alla fall!! Fast det känns som om det verkligen inte händer något längre på fredagar, varje lördag finns det dock massor att göra. Förut var det tvärt om, men snart öppnar Chez Moi igen och då ska jag dit fan varje torsdag och fredag. Har blivit alldeles för lite Reviver på senaste. Ja vi får väl se vad som händer ikväll, jag är på nästan vad som helst... Imorgon är det prov halv 8 i alla fall, efter det åker jag nog till stranden. Efter lunch är det stor fest - som förmodligen fortsätter ända till kvällen och långt in på natten! Först iväntar jag kvällens händelser... Kram

Brasiliansk TV - Svenska ungdomar super sig fulla på 63% tvål

Tänkte bara berätta en kul grej som hände idag, eller bland annat i alla fall. Satte mig här vid datorn för att se om internet funkade igen (vilket det gjorde efter en stund, woho), men det var så satans mörkt här på kontoret för varken taklampan eller den andra lampan som V hade i golvet här om dagen fungerar, så jag satte på tv'n. Det var någon brasiliansk talkshow på MTV som jag lät vara på. Plötsligt hör jag hur dem nämner Sverige i bakgrunden så jag sätter mig in lite mer och det visar sig att - vi svenskar får uppmärksamhet för väldigt konstiga saker måste jag säga. Dem snackade om att under en musikfestival i Sverige hade ungdomarna förstått att tvålen på bajamajorna innehöll 63% alkohol och hade blandat ut den med läsk för att bli fulla. Sen hade dem gått runt på stan, i São Paulo tror jag det var, för att få folks kommentarer som löd i stil med "sånna där konstiga saker låter typiskt svenskt" osv.. Ja vad säger ni om det goda intryck vi gör på omvärlden? Är det den här bilden vi vill sprida ut till omvärlden? Hahah, tyckte det var ganska komiskt att jag satte på tv'n just under det där repotaget...

Nej nu är jag trött på datorn! Idag blev det nästan stranden, men jag och V hamnade vid poolen hemma hos en kompis istället - påväg till stranden var vi i alla fall. Väl hemma igen myste vi på rummet och gav varandra massage och hade svenskaundervisning! Imorgon är det fredag!!! Tiden går fort, som vanligt. Men nu har jag ju börjat göra mer saker under veckorna och skolan är inte speciellt hemsk så det spelar inte så stor roll, men sovmorgorna (hur stavar man det?) uppskattar jag i alla fall. Dessutom sticker V, precis som jag, i Juli så nu är vi två som måste passa på den sista tiden. Hon ska nämligen flytta till Spanien. Närmare mig! Nej nu börjar det bli alldeles för ansträngande att skriva med åäö, har kopplat upp mig på min laptop nämligen. Puss hej

Okej, jag erkänner!

Hej allihopa! Tankte skriva en liten kortis (ja men fett kort det blev, garvar nastan at mig sjalv) innan jag sysselsatter mig med nagot annat, fortsatter lasa kanske? Fast mina ogon kanns fortfarande sadar harligt suddiga som dem gor efter att man last en bra bok alldeles for lange. Forstar ni kanslan? Jag orkar verkligen inte agna mig at nagot vad heter oversatta eller plugga idag, och jag behover ju egentligen verkligen inte heller, men det kanns sa dumt att inte gora det nu nar jag anda har kommit sa langt. Ja det ar ett problem som jag har, jag ar overambitios. Men jag menar, finns orden inte ens i ordbockerna...? Vad ska jag da med dem till? Sen ar det ocksa sa att det finns hur manga ord som helst som betyder samma sak i portugisiskan, jag blir gaalen! Okej jag erkanner, men det tog 9 manader, jag ar sa javla trott pa det har spraket! Men jag ser anda fram emot att lara mig fler sprak, jag menar, sa lange jag inte ger mig in pa kinesiska lar jag inte stota pa ett svarare sprak! Det finns verkligen for mycket ord, vad ar poangen med det?

Idag har jag vart i skolan i alla fall, det ar inte alls speciellt anstrangande nu for tiden nar jag far skjuts fram och tillbaka. Alltid mamma, storebror eller storasyster som lamnar och hamtar! Hela eftermiddagen har spenderats pa Tropical Shopping med V, shoppandes, tittandes, fikandes, pratandes... Alldeles strax lovar jag att beratta mer om min nya familj, som jag har valt alldeles sjalv! Att lata dem dar utbytesforetagen valja ar inget att lita pa... Jag sager det da bara, inga fler vardfamiljer (aven fast den jag har nu ar bast)! Nasta gang jag ger mig ivag for att utforska varlden blir det egen eller delad lagenhet!

Nu klarar jag inte av att sitta har langre, just har i hornet pa kontoret som datorn star i ar det extremt varmt. Pa ett sett ar det ganska bra, jag blir likom tvingad till att inte sitta vid datorn. Ha det bast! Karlek, Bella

image255
Kolla vad langt vattnet drar sig ut, snacka om torrlaggning. Tsnuami tanker ni? Njae, snarare enorma tidvattenskillnader. Det ar nastan sa man blir radd, fult ar det ocksa! I fredags pa konsthistoria lektionen gick vi pa rundtur i gamla stan for att kolla pa alla gamla byggnader. Vi gick bl.a. hit (och kopte glass), det har var en av platserna jag ville ta dig till mamma, men som aldrig blev av. Det ar dock betydligt vackrare nar vattnet gar hela vagen in och med klarbla himmel.

Lyckan har återvänt

Usch vad jag har varit daligt pa att uppdatera de senaste dagarna, men jag har faktiskt inte haft tid, inte suttit vid datorn i over huvud taget sen i fredags kvall da jag var hemma med V och hade mysig hemmakvall och pluggade tillsammans, sen akte vi som sagt ivag och at middag vid 10. Proven i lordags gick nog helt ok, men borjar trottna pa att vara serios och plugga - framfor allt for att det bara ar e massa komplicerade ord och det ar sa jobbigt att oversatta! Efter satt jag i skolan och laste medan jag vantade pa att de andra skulle bli klara, sen akte vi hem och jag sov tills lunch. Resten av dagen foljdes av shopping (fick shorts och klanning i present av mamman I), fodelsedags fest hos kusin och (pagode)sambakvall pa en nattklubb! Jag alskar verkligen att dansa, speciellt till brasiliansk funk!!

Sondagen blev en klassisk sadan, lunch hemma som I lagade (inte vanligt med manniskor som kan laga mat har), stranden och sedan shoppingcentret och bio pa kvallen! Idag ar det mandag, har vart en ovanligt rolig sadan for ovrigt! Helt oforberedd gick jag tillsammans runt med de tva tyskarna och pratade om Sverige (dem om tyskland) pa engelskalektionerna! Det var jatteroligt, synd bara att dem glomt informera mig om det sa jag kunnat forbereda mig lite men det gick bra anda! Sen nar alskar jag att prata infor grupp igen liksom? Inte for att dem forstod sa mycket men i alla fall, hahaha! Pa eftermiddagen pluggade vi tillsammans, eller jag oversatte (suuuck) innan det blev dags for pilates pa gymmet. Ska nog ga pa det tillsammans med V de tva sista manaderna nu.

Nej nu ska jag lasa min bok Matilde som jag ar beroende av sedan i lordags sen sova! Puss hej

1:a Maj

1:a maj - en perfekt dag, borjan pa ett nytt men kortvarigt liv. Blev vackt lite efter 9 efter 8 timmars skon somn i luftkonditionering, at frukost tillsammans med V och I (ni far en battre beskrivning nagon annan dag, tô com preguiça agora) och myste lite hemma. Vid 12 akte vi till stranden for att mota resten av familjen och ata lunch. Medan vi vantade pa att fa bord blev det farska ostron med salt och lime till forratt, tycker verkligen om det nu! Snart ar jag varvad till allt vad galler seefood! Sen blev det saklart krabba i nagon kokosnotmjolksas och fisk till lunch. Var proppfullt pa stranden eftersom det var helgdag sa fick vanta ratt lange, men pratade och hade det mysigt under tiden. Sen promenerade jag och V lite ut efter stranden for att sedan sla oss ner med resten av familjen igen, minus mamman, plus O´s pojkvan och hans bror. Iskall ol sittandes pa plaststolar med fotterna i sanden omringade av palmer, manniskor och vagornas brus. Klart jag kommer sakna en vardag med strander, men man kan ju inte ha allt alltid, inte sant?

Dock borjade det regna till slut sa vi fick satta oss uppe under tak, men det regnade sa kraftigt att till slut gjorde det inte sa stor skillnad. Kasst tak. Jag och V trottnade och akte hem, duschade, fikade och jag packade upp och fixade med mina saker. Har fatt jattemycket plats, 2 garderober som INTE ar mogliga. I och O kom hem och vi lag alla 4 tillsammans i sangen och kollade pa brasilianska sapor. Planen var att stanna hemma pa kvallen eftersom det var skola dagen efter. Men sa plotsligt blev det andrade planer och vi alla gjorde iordning oss och akte till en nyoppnad restaurang vid Lagunen. Jag trodde vi skulle hem ratt tidigt med V stannade dar med nagra andra och jag foljde med O, pojkvan och bror till Reviver for en reggaekonsert, som dock inte blev av sa vi satt pa torget dar utanfor den populara restaurangen och at friterad maniok (som potatis ungefar, fast godare) och drack annu mer iskall ol. Vid halv 1 var vi hemma igen, da hade V fortfarande inte kommit hem... Hehe...

Nu maste jag ga vi ska ivag och ata nagonstans. Fortsatter senare... Puss

RSS 2.0