Allt är möjligt bara man tror det

Idag ar det den 30 april, en ganska speciell dag. Ja det ar valborg tanker ni da (va shit ar det valborg? jag hanger inte riktigt med), ja det ocksa. Valborg existerar dock inte i Brasilien, men vi ar lediga imorgon pa 1:a maj. Fick sluta skolan tidigare idag ocksa eftersom det var nagon grej for lararna, sa har varit hemma och fixat sen jag kom hem, atit en god lunch och packat det sista. Nu fattas det bara att jag stanger resvaskorna, som ser ut att ga igen utan problem eftersom dem ar tva stycken nu efter mammas besok i januari, dessutom skickade hem en del med mormor och moster i mars. Nu galler det bara att jag far med mig 2 resvaskor hem, men det ska nog ga och fixa pa nagot satt! I varsta fall loser ju pengar alltid allt.... Ja nastan i alla fall, ganska mycket loser det i alla fall, men att det skulle losa allt stammer nog inte riktigt. Eller det loser nog en javligt liten del av allt har i valden. Haha, fan vad jag babblar! Pengar loser i alla fall overvikt, dar fick jag till det!

Jag ar nog lite svamlig idag, var extremt forvirrad i morse. Forst satte jag inte ens in mjolken i micron, sen korde jag micron pa tomgang SEN kom jag pa att jag inte satt in mjolken och fick borja om fran borjan. Sana saker hander seriost aldrig mig, men men. Alla har vi val vara stunder. Nu har jag i alla fall lyckats packa allt som sagt, valdigt duktig och organiserad ar jag i alla fall for det mesta, en pedant som KAN slappa taget!

Nu ar jag jattenyfiken och framfor allt jatteglad, det har jag vart hela dagen! Jag vet att jag har sagt det forr, men nu kommer allt bli bra! Den har gangen har jag ju i alla fall valt sjalv.... Tillit finns det inte gott om, men tron den sviker mig aldrig! Allt ar mojligt bara man tror det.... Det TROR i alla fall jag. Ja himla babblig var jag idag :P, ni som kanner mig uppskattar det formodligen och ni andra har val inte ens last hela vagen hit. ;) Men ni far ha det sa bra allihopa, for det ska jag! Peace&Love


Tisdag kväll

Sadar jatteslappt vet jag i och for sig inte om det vart idag, haft fullt upp med olika grejer, ja alltsa, har hemma da. Nu har jag fastnat lite framfor datorn, hade egentligen gott och lagt mig vid det har laget om det inte var for att jag satt och vantade pa min goodiebag! Kan man tanka sig, hade inte en blekaste aning om att jag ocksa skulle fa en goodiebag, ja eller inte sa snart i alla fall. ;) Imorgon hander namligen en bra grej! mycket bra och en lite mindre rolig. Kom fram till lite annat smatt och gatt idag ocksa, om livet alltsa. :P Kanndes skont att komma pa det! Nej telefonen ringde, maste rusa ner! Hors imorgon! Puss hej

uppdatering :(
Vou sentir saudades, tá? Mas a gente se vê, daqui dois, três meses! Obrigada pelas coisas, realmente gostei! Minha filha, boa sorte agora com tudo! Jájá a gente se abraça de novo! Beijos minha lindinha :)

Slappt var det!

Nu har jag suttit och oversatt ord som inte finns i ordbockerna pa datorn i over en timme, ibland ar jag lite overambitios kanske men finns dem inte i ordbockerna sa finns dem inte! Man blir ju nyfiken, fast a andra sidan - ord som inte ens finns i ordbockerna kanske inte ar sadar jattenodvandiga att kunna. Ah, har man inget battre for sig sa har man inte. Annars gick jag till skolan en snabbis imorse - fejkade en huvudvark eftersom jag vart sjukt trott och verkligen inte hade nagon lust att sitta dar och plagas, akte hem och gick och la mig istallet och dromde massa sjuka grejer. Sa kan det ga. Sen har jag fatt goda nyheter idag ocksa, och pratat med mamma pa skype och atit en kexchoklad. Nej sa mycket mer har det inte "hunnits" med, eller jo jag har planerat och dromt om framtiden. Nej alltsa jag borjar faktiskt bli ganska trott pa att slappa, (ni far alltsa garna byta med mig). Men snart ska det bli andring pa det! Godnatt och sov sa gott (fast ni sover nog redan, klockan ar ju 2 pa natten).

Grillfest och bio

Ska alldeles strax ivag pa bio, eller alldeles strax, vi far se hur lang tid det tar - vantar pa C. Ingen aning om vilken film det blir men jag ska kopa mig en riktigt lyxig ckokladbakelse i alla fall, det ar jag vard! Haha... Idag vaknade jag vid 11 och gjorde iordning mig for att aka hem till farmor dar det var brasiliansk fodelsedagsgrillfest (problem med sarskrivningen har?) for nagon av de etthundrafemtio farbrorna,fastrarna, deras fruar och män osv... Det var gott i alla fall, men skulle samtidigt inte bangat pa en svensk grillning. :) Jag och G stannade kvar ett tag och kollade pa Ugly Betty pa pappans rum (han bor dar provosoriskt tills hans hus ar klart). Det ar ocksa en grej som jag tycker ar ganska underlig har, i Sverige skulle vi ju aldrig isolera oss pa det har sattet pa en social tillstallning, men det ar helt normalt har, jag tycker inte ens att det ar lika konstigt langre. Vi far val se vad jag tycker val hemma igen. Sen akte vi hem igen i alla fall och jag kollade pa film,  G och S som akte till kyrkan (laste in mig i huset som vanligt, och om det hade borjat brinna? Laste t.o.m. mitt rum (misstag?) sa kunde inte ens duscha dar...) kom precis hem igen och vi ska som sagt "alldeles strax" ivag igen. Puss hej

9 Månader

Idag har jag vart har i exakt 9 manader, det ar helt sjukt, jag kan inte forsta det. Det innebar i alla fall att om mindre an 3 manader ar jag hemma igen, endast 1/4 av aret aterstar. Har en biljett bokad hem den 8 Juli, men vet inte om jag ska ta den. Vill ut och resa ocksa, och som det ser ut nu ger jag mig nog ut sjalv pa ett 20-25 dagars langt aventyr och utforskar mer av nordostra Brasilien. Men vi far se, exakt just nu befinner jag mig i ett sant dar tillstand da jag verkligen inte vet nagot annu, vi far helt enkelt se hur allt artar sig. Formodligen mot det battre. Har i alla fall vart har en livstid nu kanns det som, 3 manader kanns som ingenting men anda sa lang tid. Det far ga hur langsamt eller snabbt det vill, jag tanker forsatta ta en dag i taget i alla fall.

Igar var jag i alla fall hemma hos B2 och solade igen, kanske for sista gangen. Pa kvallen hade G´s "Pa G" bjudit med mig (och henne saklart) pa sin fodelsedagsmiddag pa min favoritrestaurang har i São Luis, Cabana do Sol. Varldens gulligaste pojke, hade jag vart yngre hade G haft konkurrens, haha nejda, men han ar verkligen mysig. Glas for G´s skull. Sen skulle jag egentligen gatt pa konsert men det blev inte av, sa efter middagen runt 12 akte vi hem igen och gick och la oss.


Idag har jag lite olika planer, vi far se vad jag hittar pa. Utanfor dem har stenmurarna ska jag i alla fall, snart for gott! Puss hej


Överlycklig

Kom precis hem, har inte suttit vid datorn pa hela dagen. Ovanligt! Istallet har jag hasat mig upp och ivag till skolan, haft traning, kom hem och det var ingen hemma, gick till VM och satt dar tills G kom och hamtade mig, at lunch och massa choklad, kollade pa film pa kabeltv, akte till 3 olika shoppingcenter och avslutade kvallen med kycklingburgare pa Bondiboka (brasiliansk snabbmat).  Lag och laste till kl 1 inatt sa tankte forsoka somna lite tidigare idag, darfor ska jag stanga av datorn nu och stupa i sang, kommer val lasa och skriva lite som vanligt ocksa. Imorgon ar det fredag, och jag ar hur lycklig som helst for dem har flyttat mitt prov fran lordag kl. 7.30 till imorgon kl. 11 vilket betyder sovmorgon pa lordag och utgang imorgon! Hoppas dem forsatter flytta halften av proven till fredagarna och att det blir just mina prov ocksa!! Puss pa er!


Brasiliansk Patriot - Nejtack?

Nej men verkligen inte? Pa Facebook finns det ett quiz om hur brasiliansk man ar (se nedan). Bade jag och B2 fick samma resultat och forfasas lika mycket over det! Vi skyller pa att svarsalternativen var ganska dumma. Eller, man kanske blir vad man ater? ;)

image254

Äntligen tillbaka på Stranden

Idag var jag antligen pa stranden igen, alldeles for lange sen. Kommer inte ens ihag senaste gangen, eller jo det var nog med B2 det ocksa for ett ganska bra tag sen. Kom hem fran skolan, at lunch, tvattade lite klader (haha vad annars liksom) och ringde efter en taxi. Aldrig att jag skulle ga hela vagen i den har hettan mitt pa dan! Var nastan tomt pa stranden, som vanligt pa vardagseftermiddagar. Gra, eller nastan svarta, moln syntes pa himmelen, men borjade aldrig regna konstigt nog. La oss i varsin solstol, bestallde in kokosnotvatten och blickade ut over havet i solen (ja den lilla stunden den varade). Ja som sagt, molnen tog over himmelen och solen sag inte ut att ha nagra planer att titta fram pa ett bra tag sa vi kladde vi oss igen och satte oss uppe pa restaurangen under tak istallet. Hackade upp kokosnotterna och at kokosen, sen blek det pomfritt och lask ocksa. Det ar liksom omojligt att ata nyttigt i Brasilien, sa ar det bara! Satt dar lange och pratade och myste och at. Allt varar ju inte for alltid (som jag tror de flesta forstatt ;) men man far ju ta vara pa det man har eller hur? Mysig eftermiddag!
image253
B1 och B2 (bilden ar dock inte tagen idag). Men snart tittat solen fram for gott och jag flyttar narmare stranden, ni kanske forstar var jag ska leva mina 3 kommande manader? Puss hej!

I <3 G för alltid

Har atit popcorn och pratat med G i min sang, hon forstod men klamde ynkligt fram "Lamna mig inte Bella"... Det ar just det jag inte vill, men kan ju inte stanna for hennes skull. :( Vi lovade varandra att vi skulle ha forsatt kontakt i alla fall. Ah jag tycker om henne sa mycket varfor skulle det bli sahar, fast det ar bast for alla trots allt.


Utanför på gatan

image251
Titta, jag haller vad jag lovar! Utanfor pa gatan sett fran overbevakningskameran, fast ruskigt gratt och trakigt. Men kanske inte blir nagra fler chanser. Langhelgen borjar som sagt ta slut, men igar var det ganska mysigt i alla fall. Firande av tva killkompisar som fyllde 19 resp. 20 ar, middag och fest! Sen hookade jag med en kille fran Rio de Janeiro (som foresten betyder januarifloden pa portugisiska), har inte berattat det for B2 annu sa hon kommer val fa sig en overraskining nar hon laser det har, om jag inte hinner beratta det innan forstass. :) Kom hem hyffsat tidigt, och blev inslappt for sista gangen, ja det kan dem ge sig fan pa! Na nu ska jag nog spendera min sista tid har med G, skriva ett mail till VM, ringa mamma! Ni far ha det sa bra, puss puss.

Laget

image250
Kolla vad jag hittade for bild :) Man ser inte sa mycket och jag ser ju ut att vara pavag darifran (tanker pa vaskan), men jag har snygga ben i alla fall ;) Fast jag har ju typ slutat nu, fast nu nar jag hittade bilden vet jag inte hur jag ska gora igen.. Idag ar det mandag, nastan som en sondag eftersom vi ar lediga. Forsta gangen pa hur lange som helst som jag ar riktigt likgiltig, men jag har ju mina anledningar. Hade jag inte haft V nu (som kommer hem imorgon) och vetat ett eller annat har jag seriost ingen aning om vad jag hade tagit mig till! Och blir inte det har av nu tar jag fan nasta plan hem! Har stannar jag max 24 timmar till, vantar pa klartecken och ska borja packa... Fan, livet som har gatt sa bra hur lange som helst, men dagar som denna behovs val for att man ska inse det! Har fortfarande inte hjarta att beratta for G, aven fast hon nog verkligen kommer forsta nu mer an nagonsin...

Shopping, Gamla Stan, Sola, Film...

Sitter har och funderar pa om jag ska gora nagot ikvall, eller helt enkelt bara hanga med G eftersom jag snart inte kommer se henne sa mycket mer. :( Vi ska nog bara ut och ata nagonstans, sen ska hon hem och plugga men jag tanker tvinga henne att titta pa film och ata popcorn med mig, och prata. Gulliga gulliga G, det enda jag kommer sakna. Har varit hos B2 hela dagen idag, nar alla barn forsvunnit fran poolen la vi oss dar och solade tills det borjade regna, da gick vi upp och tittade pa film, eller typ en serie i 2 delar. Tror den hette Walk away and I stumble och var ganska bra, men urartade ganska mycket till slut. Var en san dar film som far en att borja tanka vad man sjalv skulle gjort i samma situation, men ar som vanligt lika svart att veta. Ganska frustrerande andra del dock, helt rorigt och otippat.

Igar blev det middag pa shoppingcentret sen Reviver, Gamla Stan. Var allas alskade nattklubb Chez Moi ar ju fortfarande stangd sa evigheter sedan jag var dar trakigt nog, hade nastan glomt bort hur mysigt det ar dar. Gick omkring lite och kollade pa smycken, men det mesta hade stangt. Sen akte vi inte till nagon bar utan bara hem till R eftersom hans foraldrar ar i Milano. Vi var alla ganska trotta sa det blev en ganska lugn kvall, som slutade riktigt fint nar vi hittade madrassen under sangen, eller vad sager du B2? ;) *Internt skamt*

image249
Bilden pa Reviver som jag alskar!

Livet är sig likt

Har precis duschat efter ett langt och skont yogapass, hoppas jag kommer igang pa riktigt nu. Det ar sa latt hant att det inte blir sa. I skolan satt jag bara och oversatt massa texter (de fa ord jag inte forstar), forsoker val bygga upp mitt IQ igen efter ganska manga manaders inte-koncentrera-sig-pa-nagot. Jag menar, om det ar sant att IQ sjunker bara efter semestern men att man bygger upp det igen efter nagra veckor pa jobbet/skolan, hur maste det da inte sjunka pa 1 ar och har lang tid tar det inte da att bygga upp det igen. Nejda, det ar nog ingen fara, och om det nu ar det har det nog bara vart bra for min hjarna med en paus, aven fast den som sagt gatt pa hogvarv pa sistone.

Ja klockan ar snart halv 7 och ar det inte konstigt vad lite man hinner med pa en dag har nere trots att skolan slutar sa tidigt. Ga till skolan, aka hem, ata lunch, vila lite, tvatta lite klader, sitta lite vad datorn, gora yoga och duscha. Allt det har tagit exakt 12 timmar, mysteriet ar fortfarande olost! Men gud vad jag borjar se fram emot ett mer handelserikt liv i alla fall, valfriheten att kunna gora vad man vill, och framfor allt kollektivtrafiken, och min cykel!

Ikvall ska jag nog ut i alla fall, verkar inte handa sa mycket sa vi satter oss nog bara pa nagon bar och ater och dricker. Helg nu i alla fall, egentligen lektioner imorgon men inte i min varld. Sen far vi se hur helgens aventyr yttrar sig, lediga pa mandag ar vi ocksa. Puss hej

image248
Overbevakningkamerorna sett fran datorn! Vad gor dem dar nere egentligen? ;)
Utanfor pa gatan ar det morkt, lovar att visa er nagon dag nar det ar ljust ute!


Intressanta fenomen

Herre gud vad varmt det ar, skulle sitta fint med mer an 6 timmars luftkonditionering om dagen i skolan (varje dag). Kan ni forsta hur jag overlever? Det kan i alla fall inte jag, men imorgon far jag sova i luftkonditionering i alla fall forhoppningsvis, ska namligen sova over hos B2 (hahaha, dar fick jag till det). Kan ni gissa vad jag har gjort idag da? Halv 8 borjade saklart skolan, 10 i 1 gick jag darifran. Gick och klippte haret igen, hon som klippte mig i lordags visste ju tydligen inte vad hon sysslade med. Blev lite battre i alla fall, men som vanligt vantar jag pa att det ska vaxa ut. Ga och klippa sig ar, som mycket annat, ett intressant fenomen i Brasilien. Det ar till fordel billigt, men man far vad man betalar for ocksa. B2 hade ringt men svarade inte nar jag ringde tillbaka sa det blev till att overraska nar jag anda befann mig i narheten. Fick lana en bikini och sa la vi oss vid poolen i nagra timmar. For en gangs skull finns det ganska mycket sol, men kan man lita pa det? I juni sags det att solen kommer tillbaka pa riktigt, jag hoppas verkligen pa det. Nu ar det dax for nagot annat an datorn, hors snart! Puss

Någonting har hänt

Idag har jag blivit stucken av en geting, eller det var val snarare jag som stack den eftersom jag satte mig pa den. Stackarn verkade sedan pendla mellan liv och dod da den lag ihoprullad pa golvet och rorde lite pa sig emellanat, det gick betydligt battre for mig. Ar det verkligen sant att getingar dor efter att de stuckit nagon? Jag och Gabriella forsokte ta reda pa det igar, sa hander det idag. Ar det The Secret som spokar mantro? Eftermiddagen spenderades pa Tropical med G efter att jag atit en god lunch och tvattat lite klader for hand, ni anar inte vad jag ser fram emot att aterforenas med varmvattentvattmaskiner igen va? Kopte bland annat tandkram, deo, pennor och ett par jattefina solglasogon med tillhorande fodral, jag som ALDRIG hittar solglasogon annars, lyckan har vant! Vi fikade ocksa med kaffe och glass och kopte fotoramar och fixade lite med foton och sa till G, fint blev det! Vid 6 borjade det sporegna sa det fick bli taxi hem, det ar ju billigt, sa lange det inte blir en vana... Vilket det inte ar!

Har verkligen kannt skillnad i mitt satt att se pa tillvaron har nere de senaste dagarna, det ar svart att forklara - men nagonting har hant. Har insett lange iaf att Brasilien nog inte ar min grej, eller det kanske skulla kunna vara. Jag har ju an sa lange bara sett och upplevt en liten del, men jag vill ha storstad och mer saker att gora. Att bo provisoriskt nagonstans blir ju heller aldrig samma grej som att verkligen vara bofast, vet inte hur jag ska forklara det heller. Men nagonting har hant i alla fall, varken negativt eller speciellt positivt, mest tankefyllt. Min hjarna maste forbranna alla kolhydrater jag far i mig, GI pa hog niva. ;)

En sak undrar jag bara, hur fan kommer det sig att jag inte visste nagot om mojligheten att plugga vid nagon av de Svenska Skolorna i Europa nar jag akte hit? Hade jag vetat det... Na jag vet inte, och man ska inte tanka "om jag hade gjort sa istallet" och jag angrar ingenting, men jag forstar inte hur jag kunde missat det? Nu ar de det sista jag missat i alla fall...

Nej, ge mig en storstad! Snart syns vi! Puss hej


Här och nu, men drömma får man

En liten snabb rapport innan laggdax, livet flyter pa. Var i skolan idag, satt och planerade en affarsidé som jag har och dromde om framtiden, som vanligt! Borde kanske koncentrera mig mer pa nuet, men kan liksom inte fa ur alla mina idér och tankar ur huvudet. Inte ens nar jag gjorde Yoga idag kunde jag slappa det, aven fast det ar det som ar sjalva grejen med Yoga. Igar kunde jag inte heller sova utan lag vaken ratt lange och bara tankte och tankte, vaffan kan jag sluta tanka! Nejda, det ar bra att tanka, men det finns en grans! Det ar nog internets aterkomst och alla efterforskningar som satter sina spar, men har bestamt mig for att ta en paus fran det har snart i alla fall. Fast jag ser fram emot framtiden, som fan! Har kommer jag! Men forst ska jag sova, och kanske lasa lite. Pussisar


Världens bästa uppfinning

Äntligen fungerar internet igen, som jag saknat det! Jag alskar internet, det ar nog valdens basta uppfinning! Fast man far inte glomma bort att leva pa sidan om ocksa, men det ar inga problem! Speciellt inte nar solen skiner och livet leker! Fast man ligger nog lite i riskzonen nar man borjar kanna den dar abstinensen och blir overlycklig nar man antligen far tillgang igen efter nagra dagar utan, men oroa er inte!

Ny vecka, annu mera skola, tiden bara gar, hur snabbt som helst och alldeles strax kommer jag hem! 3 mander till kanns lagom, sen ska det bli kul att komma hem igen! Om en vecka blir det ytterligare forbattringar pa tillvaron, forhoppningsvis! Ska skriva ett email nu sen maste jag stanga av datorn och sova. Berattar om helgen imorgon, basta pa lange!

Peace


Handlingskraftig och envis

Sitter pa VM, internet funkar inte hemma, darfor jag inte kunnat skriva pa ett litet tag. Har precis haft ett ganska bra samtal med J och A, antligen har jag natt fram till dem, kanske lite i alla fall, snalla? Nej man har det inte latt som handlingskraftig och envis (som fan) svensk tjej pa 17 ar i det har landet inte, just darfor ar det kanske tur anda att man ar sa pass handlingskraftig och envis som man ar! Det regnar for fullt utanfor pa gatan, darfor jag inte kommit harifran annu. Jag som ska ivag med G till Shoppingcentret och pa ytterligare ett barnkalas senare ikvall ;) Hoppas hon inte aker utan mig! Nej nu ska jag sluta, ni far ha det sa bra! Puss

Livet onsdagen den 9 April

Jag ska skriva en bok, bara sa att alla vet det! Nagon gang under min livstid i alla fall, kanske redan nu och kanske om det har! Men just nu ar det onsdagkvall och just idag har jag inga storre planer an att fortsatta slappa, eller jag ska nog gora yoga istallet sa att hjarnan far slappa lite i alla fall, dock blir sa inte fallet for kroppen. Alla verkar forvaxla yoga med meditation, sa nar man sager att man ska trana genom att gora yoga kollar alla konstigt pa en - om dem bara visste sager jag bara. Idag var jag i skolan dara som vanligt, drack minst 2 liter vatten, hade filosofilektion (min favorit) och laste GG4 (Gossip Girl vol. 4). Maste ju erkanna att det egentligen inte ar min typ av bok, men spraket ar pa lagom niva och det ar mycket konversation och vardagsuttryck som ar bra att lara sig. Nar jag last ut alla 9 far vi se om jag tar mig an nagot mer komplicerat, En princessas dagbok kanske ;) har ju G´s lilla minibibliotek har hemma. En sak ar saker i alla fall och det ar att jag ska uppfylla mitt mal: lasa Alkemisten pa orginalsprak; portugisiska!

En sak till, om jag aker med den biljetten jag har bokad just nu ar jag hemma vid den har tiden om 3 manader. Men jag drojer nog lite langre an sa! Tycker inte ni ocksa att min mamma ar lite taskig?

image244

Fotbollsträning och Barnkalas

Tisdag kvall, klockan ar 9 och jag tankte alldeles strax  lagga mig och lasa Gossip Girl vol. 4 pa portugisiska. Jag har redan last 3, ja tanka sig, 3 bocker helt pa portugisiska och jag forstar det mesta. :) Idag var det skola som vanligt och direkt efter futsaltraning, fast vi var valdigt nara sa vi tranade bara i ca en timme. Akte hem och at lunch, satt lite vid datorn, skrev nagra mail, pratade med mamma, duschade och gjorde iordning mig. Blev sedan upphamtad for att folja med en kompis (vi kallar henne V) pa barnkalas, ja det ar helt normalt har i Brasilien att manniskor i alla aldrar gar pa barnkalas, ofta valdigt pakostade och stora. Samma lokal idag som i lordags, som bokstavligt talat har ALLT, ja nastan i alla fall. Bollhav, hoppborg, karoke, studsmatta, fotbollsspel, airhockey, ett antal andra spel, minibio, karusell, liten bergochdalbana (gar valdigt snabbt ;), utkladningshorna, "Lanchonete" (dar det finns varmkorv, sockervadd, lask, crepes, glass mm), godisbord, klattervagg, dansgolv, stor tarta och minst ett dussin orangekladda "lekledare" osv.. At massa mat och godis, V var helt vild och skulle prova pa det mesta, hoppade omkring och lekte med alla barnen, okejda, jag lekte lite i bollhavet jag ocksa... :) Nar jag var dar i lordags med S och G var det inte ens att tanka pa, tur att det finns olika sorters manniskor. Ville egentligen inte kliva ur bilen utan aka med dem hem pa direkten istallet... :) Men det kommer!

Nu sitter jag har med tandborsten i munnen, blev avbruten, G kom hem fran sjukhuset (inget allvarligt och sa) och datorn overtogs. Men nu ska jag sova, eller lasa lite forst som sagt. Puss puss

Miami Ink live, inte direkt

Sitter vid datorn pa en tatuerarstudio med min kompis som tatuerar in pappa "PAI" exakt just nu. Forsta gangen jag ser nagon bli tatuerad, bortsett fran Miami Ink. Blev helt vettskramd nar han satte pa maskinen, bara ljudet gor ont i oronen. Nej laskiga grejer det har, sjong precis Bää bää vita lamm for henne :) nu vill tatueraren och alla andra att jag ska sjunga igen, sa vi far horas senare! Puss och kram

Ny vecka på ingång

Ja, da var helgen slut igen da. Imorgon ar det mandag och det ska faktiskt bli kul for en gangs skull, eller det ar ju alltid ganska okej. :) Har nagonting i gorningen namligen ;) ska tanka lite mer, ringa och prata med mamma imorgon och sen slar jag nog till! Blev som sagt inget festande i fredags, utan ett langt besok pa São Luis Shopping och lite shoppande, (himla)gott te, mork choklad med chapuchinosmak och Pirates of the Caribbean. Nasta fredag SKA jag ut eller sa blir jag sur seriost sur pa mig sjalv.

Igar lordag var jag pa 4 olika tillstallningar, hur orkar jag. Forst en 15ars churrasco (brasiliansk barbeque med hur mycket folk som helst, pool, dj, gratis ol osv.), sen en annan churrasco anordnad av en skolklass, sen McDonalds (raknas inte som en av de 4 tillstallningarna), sen ett 1arskalas (enormt mycket vuxna och barn, mat och godis), och tillslut till en bar dar dem hade ett speciellt 12arsfirande av 'nagonting' med 12 timmars fest (17.00-05.00) med 12 band osv. Var helt proppfullt med bilar och folk utanfor pa gatan och pa lagunens gangpromenad. Idag sondag hade jag sovmorgon som jag saklart njot av, blir lika glad varje gang jag halvvaknar ganska tidigt och inser att det ar lordag eller sondag och sover vidare.

Idag foljde jag med till farmor och at lunch dar, alltid massa olika goda grejer att ata. Vid 5 blev det teater i Gamla Stan, Skonheten och odjuret, ganska mysig pjas for att inte tala om sjalva teatern som inte far en ett tvivla en sekund pa att man befinner sig i Europa, fast forstar att man inte ar det nar man kommer ut igen. Kom hem for en liten stund sen och at snabbnudelssoppa till middag (konstigt fenomen dem borjat med valdigt mycket pa sistone). Nu maste jag stanga av datorn for min lillasyster G maste plugga, hon ar verkligen det basta jag har har! Ska pyssla och fixa lite och kanske kolla pa tv, sen blir det sangen. Puss hej

Fredagkväll, men vart tog Bella vägen?

Kom precis hem fran Shoppingcentret, eller precis och precis, mer an en timme sen i alla fall och sitter nu och kollar pa den forsta Pirates of the Caribbean filmen. Var val atmindstone 4 ar sedan man sag den nu eller? Bara alskar en av de forsta scenerna nar Kapten Jack Sparrow kommer "inseglandes" i hamn med den sjunkande baten, staendes i masten och kommer i exakt hojd med bryggan nar han stinger av. Det ar nog lite typiskt min mamma, nog darfor jag tycker om den scenen sa mycket. Nog pratat om det. Idag var det fredag igen da, klockan ar narmare bestamt 22.35 och jag maste alldeles strax atervanda till filmen. Kanns pa nagot satt som om det inte finns sa mycket att gora langre pa fredagar och jag har faktiskt storre lust till att vara hemma och slappa framfor en film, en bok eller internet. Sen nar blev jag hemma-och-slappa typen? Vi far se. Foljde som sagt med G och S till São Luis Shopping i alla fall, hade inte planerat att kopa nagot men kom hem med ett par jeans (jattesnygga faktiskt), 60% choklad (en med apelsinsmak och en med chapuchinosmak), duschcreme, en ny dagbok och lite underklader. Sa det kan ga! Nej nu kanner jag pa mig att filmen har borjat igen, alla andra har gatt och lagt sig. Ska nog gora lite te i nasta paus och mysa med. Puss hej

image243
Den har scenen ar inte heller helt fel! ;)

Inspiration av plastbord

Sitter har vid det gula skrivbordet pa "kontoret", laste precis en del av mina gamla inlagg och avundas mitt satt att skriva, jag kunde liksom fa inspiration av ett plastbord. Jag vet inte vad som har hant. Visserligen var allt fortfarande nytt och spannande da, jag kanske var mer observant, varenda detalj var vard att beskriva. Det ar konstigt vad tiderna forandras. Hade val kanske inget annat val an att vara poetisk, ensam och liggandes i en hangmatta med min laptop i knat, forsokte skriva en gang om dan dar i borjan och vilka mangder jag klamde fram. Hur jag an forsoker nu for tiden kanns det som om att jag inte har nagot att skriva om, men det kan val inte vara riktigt sant? Det ar nog sa att mitt satt att se saker och ting pa har forandrats, saker har blivit sa vardagliga for mig att jag inte tar mig och lagger market till dem? Pa ett satt kanns allting sa tomt, men anda sa fullt. Det ar nog som jag sa, lagger inte market till och varderar min omgivning pa samma satt, glommer bort vad som egentligen ar intressant. Sa jag fragar nu er, vad vill ni veta mer om? Nagonting som ar oklart, som behover en detaljerad beskrivning? Ni kanske kan hjalpa mig att fa inspiration av plastbord igen, att ligga med min laptop i knat i hangmattan igen och lata de ljuva orden floda genom mina fingertoppar, ner pa tangenterna och upp pa bloggen?

Ta garna en titt bakat i Arkivet, vad har forandrats? Jag njuter i alla fall lika mycket varje gang jag laser de inlaggen (augusti), kanske for att det far mig att tanka tillbaka. Allt var nytt och okant, visste inte da vad jag vet nu. Jag kanske har fatt for mycket information nu helt enkelt, blivit luttrad som mamma sa? Tycker i alla fall att livet ar ljuvligt och tar en dag i taget i vantan pa framtiden. Har matt bra valdigt lange nu, tankte fortsatta sahar. Ensam, men stark!

Mer bilder var det här!

Mer bilder, mer bilder! 3 nya album pa http://fargknappaBr.pixbox.se/ Mamma i São Luis, Mamma i Brasilien - Del 2 och Mamma i Brasilien - Jericoacoara och Fortaleza, in och kolla! Nu har jag 412 bilder dar i 11 album, var det nagon som klagade pa for lite bilder? ;) Har dock 3 240 bilder under Brasilien 07/08 pa min laptop, jag ligger lite efter med andra ord! ;) Har lovat mig sjalv att bli battre pa att ta mer bilder nu, mer fran vardagliga situationer och sa, nu nar jag inte ar lika radd langre. Nej sluta lyssna pa mitt babbel och ga in pa http://fargknappaBr.pixbox.se/ och kolla nu! Puss och kram
image242

Jericoacoara i Céara! Varldens mysigaste hotell!


Natal, Rio Grande do Norte 15/3 - 23/3 2008

For lite mer an en vecka sedan kom jag som bekant hem fran Natal som ligger i en annan delstat har i Brasilien, narmare 160 mil bort i staten Rio Grande do Norte. Det ar hit de flesta svenska charterresorna gar, jag kan ju saga att jag forstar varfor. Precis utanfor Natal ligger Ponta Negra, dar varat hotell lag. Dagarna spenderades pa stranden under ett parasoll, vid poolen pa takterrassen och promenerandes langs strandprommenaden. Vi hann aven med lite aventyrliga utflykter med lokalbussarna till narliggande strander och shoppingcenter, aven en guidad tur till turist och surfarbyn Pipa 8 mil soder om Natal dit aven manga charterresor gar. Tyckte verkligen om Pipa, en gullig liten by omringad av manga vackra strander, paminde ganska mycket om Jericoacoara dar jag var med Mamma i Januari.

Gar inte att beskriva kanslan nar jag forsta morgonen kom upp pa takterrassen for att ata frukostbuffé, jag mottes i alla fall av den har utsikten, fast den morgonen var havet mycket blaare och inte ett enda moln fanns pa himmelen. Det var nog bland det maktigaste jag sett, sag precis ut som i the O.C., trodde det bara fanns pa kulisser. Sa maktigt och haftigt, hela dagen var jag helt tagen. Nar bilden nedan ar tagen var havet mycket gronare, men inte helt fel det heller nar det ser ut sahar... ;)
image235
Ponta Negra var en gullig liten by...
image236
Nara till stranden...
image237
Moster, jag och Mormor hade en valdig trevlig vecka dar nere. Tror aldrig vi har skrattat sa mycket tillsammans i hela varat liv. Mormor var i trotsaldern och vagrade anvanda solskyddsfaktor, forsokte bota min forkylning med whisky och la massor med roliga kommentarer sa jag fick mig nagra goda skratt om dagen, och hon ocksa. :) Jag hade faktiskt jattetrevligt med er ska ni veta och jag ar valdigt glad att jag akte, vi ses i sommar igen, ser fram emot manga goda skratt (och italienska middagar). Just nu sitter ni nog pa flyget hem, hoppas det gar bra!
image238
Pa hotellets takterass fanns det pool och en fantastisk utsikt...
image239
Barstolarna nedsankta i poolen, precis som det ska va... En gang nar vi lamnade mormor ensam har utan uppsikt var det nagra ungdomar som forsokte supa ner henne med whisky, sa det kan ga! ;)
image240
Som vanligt ar jag ju extremt dalig pa att ta bilder, kameran akte fram sista dagen och blev endast bilder fran takterrassen. Jag maste bli battre pa det har... Men mormor tog en del fina bilder med sin gamla fina kamera, sa helt kort ar det inte!

RSS 2.0