Mamma i Paradiset del 2

Lordagskvallen fortsattes med att vi vid 10 tiden akte och satte os pa en bar vid lagunen. Planen var egentligen att aka vidare till stranden och en reggae klubb senare men alla var trotta och det skulle inte borja foren efter kl 1, sa vi tog en liten svang pa stranden bara for att spana in nattlivet och ta en Pina Colada pa en av barerna innan vi krop ner i sangen strax innan klockan 12.

Morgonen efter gick vi upp hyffsat tidigt, at frukost och begav oss till en annan liten stad har pa samma ö, uppkallad efter ett helgon - São José de Ribamar. Gick omkring och kollade pa bl.a. en gamal och valigt fin kyrka, at grillade majskolvar och drack kokosnot vatten. Innan vi korde tillbaka till São Luis tog vi en svang ner pa stranden for att halsa pa nagra kompisar och deras strandhus.

Val hemma igen bytte vi om till bikini och akte till en restaurang, stor buffé och framfor allt massa olika sorters grillat kott, Churrasco (brasiliansk barbeque), for 50 kr per person. Mamma var helt lyrisk, speciellt for kottet. Varfor vi bytt om till bikini var for att vi efterat skulle till stranden, den har gangen den narmaste och lite mindre "iordninggjorda". Solade, badade och prommenerade innan det blev "after beach" (nagot man borde infora istallet for afterski) med ol och live pagode band (ungefar som samba fast langsammare).

Hem igen for att duscha, plocka upp Gabriella och aka till tva kyrkor i Gamla Stan. Mamma ville ju ga pa gudstjanst i en brasiliansk kyrka sa jag stallde upp. Efter det akte vi till São Luis Shopping (dar alla samlas pa sondagar for att ga pa bio), men vi gick bara runt lite, at mat och pratade. Imorse blev en lugn morgon med typisk brasiliansk frukost och lite yoga pa altanen. Tvattade lite klader, planerade varan resa innan vi med hela familjen i sallskap blev skjutsade till min forsta familj anda ute i Cidade Olimpica. Pratade med familjen for forsta gangen (nar jag bodde dar kunde vi ju inte kommunicera), at lunch och tog en liten svang forbi supermarketet. Mamma fick se en annan del av São Luis ocksa - en ganska gullig del. Ska tillbaka dit lite da och da och hanga med dem.

Vi som egentligen hade tankt aka tillbaka med bussen blev aningen motvilligt skjutsade till Tropical Shopping for att kopa fodelsedagspresent till Glicia (min vardsyster) och ingredienser for att baka en tarta. Jakten pa jordgubbar ar hard. Tog bussen till Via Mundo och hade ett langt samtal med Allyson innan vi prommenerade hem till huset igen. Mammas vistelse har nere blir riktigt bra, schemat bara flyter pa och fylls pa eftersom. Snart ar vi klara med São Luis och ska ge oss ut pa aventyr.

image208
Pappa Clodomir, Mamma Senilda, Syster Glicia och Jag i São José de Ribamar. Mamma tar bilden!

Kommentarer
Postat av: Izabelle

gud vad skönt med sol & värme!

2008-01-07 @ 23:04:50
URL: http://palookaville.blogg.se
Postat av: Linnéa

jag vill med få sol och värme, du missar inte vädret här i Sverige iallafall. Snöslaskochallmäntgrått.

2008-01-07 @ 23:06:04
URL: http://memoryofmyself.blogg.se/
Postat av: Emma Malmlöf.

Isa, jag saknar dig på fotbollen ;( spelar ju dock inte längre men ändå..;)

Puss!

2008-01-07 @ 23:15:26
URL: http://meay.blogg.se
Postat av: Izabelle

svar: jag hoppas på det med, denna sommar var ju inte så behaglig, i sverige. :(

2008-01-08 @ 14:07:21
URL: http://palookaville.blogg.se
Postat av: Emma.

ja det tycker jag var onödigt ;) När kommer du hem sötnos :)?
Puss.

2008-01-09 @ 22:42:55
URL: http://meay.blogg.se
Postat av: Stino

Vad består en "vanlíg" brasiliansk frukost utav? Slälv har jag precis ätit en supergo ekologiskt odlad grapefrukt och skall strax fortsätta med blåbärspannkakor. Kram K /P.s Hälsa Lajan!

2008-01-12 @ 11:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0