Stockholm - Zurich - Paris - São Paulo - Fortaleza

Flygresan blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, den började i alla fall inte bra. Planet blev försenat på Arlanda, gick på toa i Zürich och missade planet till São Paulo. Dem lovade att det andra planet skulle vänta, men när vi tagit tåget till Terminal E var det ?gone?. Vi kunde förstås inte förstå att det var sant, vi var stuck på flygplatsen i Zürich, två små flickor ? mitt i natten. Som tur var så har man ju sina rättigheter, jättesnäll asiat hjälpte oss med nya biljetter (dock via Paris), gratis telefonkort, taxi och en natt på Hotell. Tömde minibaren och kopplade upp datorn för att lyssna på musik, Swiss betalar. Så där satt vi, ?känt? varandra i knappt några timmar, på ett Hotellrum ? glada för att vi inte var ensamma. Nästa flyg gick inte fören ett dygn senare, från Paris, så även dagen därpå spenderades i Zürich. Fick både gratis frukost och lunch på hotellrestaurangen, massa telefonsamtal till rummet (receptionen, Swiss, Via Mundo, våra mammor och Explorica), gick lite promenader i det tråkiga området under ombyggnad, sov middag, övade portugisiska på datorn och tömde minibaren ytterligare. Vid klockan sex tog vi hotellets minitransfer tillbaka till flygplatsen för att fortsätta den resa som redan hade varit klar - om allt hade gått som planerat.



1. Ett hel konstigt tag pa Zurich Airport, gjorde konstiga ljud b.l.a. 2. Varan utsokta - till viss del - gratis lunch 3. Den pittoreska hotelskylten 4. Ice tea med Swiss cannabis flavour, haha va? 5. Fran flyget - moln over brasilien


När vi sitter och väntar på att få gå på planet i Paris ropar dom plötsligt ut i högtalarna ? Miss Isabella Nilsson. Vad nu då? tänkte jag och blev lite nervös, får jag inte åka med det här planet heller? Dom hade ändrat min plats, p.g.a. någon barnfamilj men när vi väl satt på planet så kunde jag inte ens skymta en barnfamilj på den plats jag egentligen skulle haft. Vi satt i mitten mitten ? så långt ifrån fönsterplatserna som möjligt. Men den resa som vi från början var övertygade om skulle bli en mardröm (speciellt när herrn bredvid mig tar upp en liten portabel dvd-spelare, utan att använda hörlurar och sätter på någon Brasiliansk show) ? gick förvånansvärt snabbt och 11 timmar senare landade vi i ett spöregnande São Paulo. Eftersom vi hade missat vårt flyg till Fortaleza, hade vi fått hjälp beställt i São Paulo, men den såg vi inte skymten av. Istället lyckades vi ensamma checka in våra väskor (trots övervikten) och hitta vår gate för att vänta på ett ytterligare föresenat plan (p.g.a. flygolyckan för någon vecka sedan var alla plan från den nationella flygplatsen flyttade till den internationella). Det var både med lättnad och med besvikelse som vi äntligen kom fram till Fortaleza, ett dygn senare än planerat - men med humöret väl i behåll.



1, 2: Schweiz ar ett valdigt intressant land 3. Hotellets "uteservering" 4. Hotellrestaurangen 5. Jag lojljar mig i framfor badrumsspegeln 6. Hotellrummet 7. Zurich Airport dagen efter 8. Bem-vindo a São Paulo, Antligen!

Kommentarer
Postat av: T

helt jävla crazy :O

2007-08-05 @ 14:17:48
Postat av: Anonym

åh herregud, det är ju typ en mardröm. men vilken tur att du inte var ensam:D

2007-08-07 @ 19:35:06
Postat av: bella

haha skriv garna vilka ni ar :)

2007-08-08 @ 18:58:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0